Innovationsparken VitusBering får ny ledelse

Jakob Søndergaard er daglig leder af VitusBering i Horsens fra 1. november 2020
Jakob Søndergaard er daglig leder af VitusBering i Horsens fra 1. november 2020 
Jakob Søndergaard tiltræder 1. november som ny daglig leder af Vitus Bering Innovation Park i Horsens. Fra nytår bliver digitaliseringsdirektør Bjarne Grøn bestyrelsesformand for VitusBering efter professionshøjskoledirektør Kirsten Bundgaard.

Vitus Bering Innovation Park i Horsens, som VIA og Insero Horsens ejer i fællesskab, får ny daglig leder fra 1. november 2020. Her tiltræder Jakob Søndergaard, som har stor viden om at skabe innovations- og iværksættermiljøer samt om etablering af start-ups med sig i bagagen.

38-årige Jakob Søndergaard har siden 2015 beskæftiget sig med inkubationsmiljøer forankret ved Aarhus Universitet og med stærke forbindelser og services til byens øvrige iværksættermiljø.

Siden årsskiftet har han været Head Of Site & Operation for ’The Kitchen’, som er Aarhus Universitets største iværksættermiljø. I jobbet har Jakob Søndergaard arbejdet målrettet med at skabe nye koncepter, initiativer og mødesteder – for både iværksættere og erhvervsaktører.

Gode erfaringer til det nye job

”Min baggrund gør, at jeg har indgående erfaring med at udvikle inkubationstilbud til vækstparate virksomheder, og jeg ser derfor meget frem til at samarbejde med lejerne og brugerne af Vitus Bering Innovation Park. Med karakteristik og drive som entreprenør er jeg ligeledes vant til at re-tænke og udvikle nye programmer og strukturer til bæredygtig rentabel praksis ved start-up virksomheder samt at agere brobygger mellem erhvervslivet, innovative studerende og iværksættermiljøer,” fremhæver Jakob Søndergaard, der er uddannet som cand.scient i idræt fra Aarhus Universitet.

Jakob Søndergaards opgave bliver blandt andet at sikre udvikling, styrket vækst og jobskabelse i Horsens og omegn gennem et tættere samarbejde med dygtige studerende og iværksættere.

”Mit mål er, at VitusBering – både lokalt og nationalt – skal intensivere sin synlighed og sine styrkepositioner og udvide sine samarbejdsflader. Og jeg er overbevist om, at innovationsparken får ekstra vind i sejlene, når den næste år flytter med til campusgrunden, hvor der bliver forbedrede rammer for innovationsmiljøet i Horsens. Med den nye adresse kan Vitus Bering Innovation Park endnu mere positionere sig som ’the-go-to-place’ for nye virksomheder og forretningssamarbejder,” påpeger Jakob Søndergaard.

Et stærkt ansøgerfelt

Professionshøjskoledirektør Kirsten Bundgaard, der er bestyrelsesformand for Vitus Bering Innovation Park, glæder sig meget over rekrutteringen af Jakob Søndergaard.

”For mig er der ingen tvivl om, at Jakob Søndergaard med sine mangeårige erfaringer med inkubationsmiljøer, sit talent for at opbygge netværk og sin udadvendte væremåde er den helt rigtige som daglig leder, og han er valgt ud fra et særdeles kvalificeret ansøgerfelt,” siger Kirsten Bundgaard.

Stillingen som daglig leder af VitusBering har på grund af en afklaringsproces om parkens fremtidige profil og ambitioner været ubesat, siden Ulla Sparre i slutningen af 2019 fratrådte som direktør. I processen har blandt andet innovationsparkens virksomheder samt eksterne interessenter og samarbejdsparter været inviteret med til drøftelser.

Ny formand fra nytår

I kølvandet på Jakob Søndergaards tiltrædelse 1. november får Vitus Bering Innovation Park også ny bestyrelsesformand – nemlig VIAs digitaliseringsdirektør Bjarne Grøn, der selv har været med til at ansætte Jakob Søndergaard som daglig leder af Vitus Bering Innovation Park.

”Jeg ser frem til at tage over som bestyrelsesformand, netop som VitusBering efter et grundigt forarbejde skal i gang med at omsætte strategien og agere operationelt i forhold til at lykkes med ambitionerne. Og jeg er sikker på, at jeg får et super godt makkerskab med Jakob Søndergaard,” lyder det fra Bjarne Grøn.

Fakta om Vitus Bering Innovation Park

  • Vitus Bering Innovation Park er en af landets største udviklingsparker med 8.000 kvadratmeter fordelt på syv etager på Chr. M. Østergaardsvej i Horsens.
  • I sommeren 2021 flytter VitusBering til helt nye lokaler på campusgrunden i hjertet af Horsens.
  • Pt. 'bor' ca. 45 virksomheder til leje i udviklingsparken, der byder på faglige miljøer inden for blandt andet IT, maskinteknik, byggeri, elbiler, organisationsudvikling, markedsføring og innovation.
  • Udviklingsparken er ejet af VIA University College og Insero Horsens i fællesskab. 

 

Kontakt:

Kirsten Bundgaard
Professionshøjskoledirektør i VIA og nuværende bestyrelsesformand for Vitus Bering Innovation Park i Horsens
T: 87 55 10 18
E: kibu@via.dk