Texas, here I come

Thomas Sjølund Abildsten fra Læreruddannelsen i Aarhus er rejst til Texas, hvor han glæder sig til at være tæt på præsidentvalget og opleve det amerikanske samfund.
Den 26-årige lærerstuderende Thomas Sjølund Abildsten er netop rejst til Texas for at bruge et semester i Guds eget land. Nordea-fonden har tildelt ham et legat på 10.000 kroner til opholdet.

Når målet er at blive samfundsfagslærer, er det ikke skidt at opholde sig i USA under et præsidentvalg.

"Jeg glæder mig helt vildt til at skulle bo i USA i det næste halve år. Både på grund af præsidentvalget, og fordi jeg glæder mig til at prøve at studere på et amerikansk campus," siger Thomas Sjølund Abildsten.

Den 7. august rejste den 26-årige lærerstuderende til Texas, hvor han i et semester skal læse på Texas Christian University i Fort Worth. Som en af de eneste professionsbachelorstuderende fik han tildelt et legat til opholdet fra Nordea-fonden. Og de 10.000 kroner varmer.

"Mit budget er på omkring 50.000 kroner i alt, men jeg kan heldigvis tage min SU med, for USA er ikke det billigste land at studere i," siger Thomas Sjølund Abildsten.

En international profil

Da han ansøgte om Nordea-legatet, blev han bedt om at begrunde, hvorfor han - både fagligt og personligt - ville læse i USA. Hans svar var, at han vil blive klogere på det amerikanske samfund og ønsker en international profil som fremtidig folkeskolelærer. Og så er han tiltrukket af det amerikanske campus-miljø, hvor studie og fritid smelter sammen.

"Det er ikke bare mig selv, men også mine kommende elever, der får gavn af, at jeg har oplevet det amerikanske samfund tæt på. For eksempel er man god til at inddrage civilsamfundet til at løse forskellige opgaver. Det kan Danmark lære noget af," siger han.

Mange vægrer sig ved at rejse ud

Selvom USA trækker i mange danske unge, så oplever Thomas Sjølund Abildsten, at medstuderende vægrer sig ved at studere i udlandet.

"Mange synes, det er bøvlet og uoverskueligt at rejse ud. Og det bliver da også en udfordring at tage eksamen både i Aarhus og Texas. Samtidigt er der meget papirarbejde forbundet med at bo i USA. Men jeg er sikker på, det er det hele værd," siger han.

Den lærerstuderende blev opmærksom på muligheden for studieophold i udlandet på en informationsdag på læreruddannelsen.

Nordea-fonden har netop meldt datoen ud for næste frist på ansøgning om legater for professionsbachelorstuderende. Det er den 1. november.
Læs mere her: http://nordeafonden.dk/legater-til-studieophold

Fakta om studieophold i udlandet

På 5. semester har lærerstuderende mulighed for at tage på studieophold i udlandet. VIA har aftaler med samarbejdspartnere over hele verden til flere typer af ophold:

•    Studieophold på fuldt semester (30 ECTS eller en del af et semester 20 ECTS)
•    Studieophold i forbindelse med specialiseringsmoduler eller DTE.

Se flere muligheder på Studienet:
https://studienet.via.dk/sites/uddannelse/laerer/aarhus/International/Sider/default.aspx

Eller kontakt:

Søren Iversen Hansen, international koordinator
VIA Læreruddannelsen
T: + 45 87 55 31 37
E: soih@via.dk