Virksomhederne er sultne efter VIAs studerende i Horsens

Company Dating er et forum, hvor virksomheder og studerende kan mødes, skabe netværk og se hinanden an.
Der var rekordmange studerende og virksomheder med til Company Dating på VIA Campus Horsens.
Company Dating er et forum, hvor virksomheder og studerende mødes og skaber netværk

57 virksomheder deltog onsdag den 6. april i Company Dating på VIA Campus Horsens. Her mødte de 400 nysgerrige, målrettede og motiverede studerende.

Company Dating er et forum, hvor virksomheder og studerende kan mødes, skabe netværk og se hinanden an. Formålet for virksomhederne er at finde kandidater til praktikforløb, studiejobs, projekter og fuldtidsjobs. Formålet for de studerende er at give dem en mulighed for at sælge sig ind til virksomhederne.

Det er Career Service Centre i VIA Erhverv, der arrangerer Company Dating. De har oplevet en stærkt stigende interesse blandt både lokale, regionale og landsdækkende virksomheder for at blive en del af arrangementet.

Den stigende interesse er et udtryk for, at arrangementet har konkret værdi for virksomhederne. De får nemlig besat deres jobs med dygtige studerende eller nyuddannede.

Personlig branding

For at sikre, at de studerende møder velforberedte op til mødet med virksomhederne til Company Dating havde Career Service Centre forud for arrangementet allieret sig med  Work In Denmark (WID). WID havde arrangeret workshops for de studerende med fokus på, hvordan man skriver et godt cv.

De studerende har desuden fået nogle konkrete værktøjer til, hvordan de skal sælge sig selv overfor virksomhederne, hvordan de kan målrette deres ansøgninger og hvordan de i det hele taget kan brande sig selv over for virksomhederne.

Netop virksomhedernes oplevelse af, at de studerende møder velforberedte op, er et signal om, at de studerende har været bevidste om at bruge nogle af de værktøjer omkring personlig branding, som vi har prøvet at lære dem, pointerer Michelle Ros fra Career Service Centre.

Et bredt spekter af virksomheder

Der var både virksomheder som deltog i Company Dating for første gang og nogle som har været med flere gange tidligere. Nogle af virksomhederne var repræsenteret af tidligere VIA-studerende, som nu enten er i praktik eller er blevet ansat i virksomhederne:

”Vi bliver stolte, når vi kan se, at virksomhederne har fundet nogle dygtige kandidater blandt VIAs studerende. Det bekræfter os i, at vores studerende har nogle kompetencer som virksomhederne efterspørger”, forklarer Michelle Ros og fortsætter:

”Til Company Dating er der virksomheder i alle størrelser og fra alle brancher. For vi vil gerne give vores studerende en chance for at vurdere, hvor de passer bedst ind – er det fx som specialist i en stor virksomhed eller som generalist i en lille virksomhed”.

MT Højgaard deltog for første gang

Entreprenørselskabet MT Højgaard deltog i Company Dating for første gang. De var bl.a. repræsenteret ved entrepriseleder Fadime Alici, som selv er uddannet bygningsingeniør fra VIA Campus Horsens:

”Jeg deltog i Company Dating som studerende, så jeg ved, hvor meget både virksomhederne og de studerende får ud af det. Derfor tog jeg initiativ til at vi i MT Højgaard også skulle deltage for at få chancen for at møde nogle dygtige studerende”, fortæller Fadime Alici og runder af:

”Vi havde fire-fem praktikstillinger – i bl.a. Vietnam, Qatar og Jylland – med og som vi ønskede at få besat. Responsen var overvældende. Vi mødte mange kompetente, interesserede studerende. Det betyder også, at vi helt klart vil deltage næste gang Company Dating bliver afholdt”.

Career Service Centre i VIA Erhverv har i 2015 modtaget en bevilling fra Styrelsen For Videregående Uddannelser, til projektet ’Matching international resources and local demands' med henblik på at tiltrække og fastholde internationale dimittender.

For yderligere information

Hvis du har spørgsmål til Company Dating, kan du kontakte Career Service Centre. 
Michelle Ros
Konsulent
T: +45 8755 4018
E: mihr@via.dk