VIA forsker i mad til kræftramte unge

Marie Ernst Christensen, ph.d. studerende, lektor, cand. scient. san. publ.
Ph.d.-studerende Marie Ernst Christensen har modtaget to millioner kroner til forskningsprojekt om mad-og måltidsrelaterede udfordringer hos unge i kemoterapi. Foto: Arkivfoto VIA
Ph.d.-studerende fra VIA University College har modtaget to millioner kroner til at udvikle ny viden om mad- og måltidsrelaterede udfordringer hos unge i kemoterapi. Projektet blev for nylig præsenteret på Aarhus Universitet.

VIA University Colleges Forskningscenter for sundhed og velfærdsteknologi er i fuld gang med et forskningsprojekt, der har fokus på de mad- og måltidsrelaterede udfordringer, der er udbredte hos familier med kræftramte unge.

Ph.d.-studerende Marie Ernst Christensen fra Program for rehabilitering står i spidsen for forskningen, og hun præsenterede for nylig projektet under PhD Day 2020 på Aarhus Universitet.

Marie Ernst Christensen er lektor i VIA University College på ernæring og sundhedsuddannelsen på Campus Aarhus N og tilknyttet Forskningscenter for Sundhed og velfærdsteknologi – samt Institut for Folkesundhed, Sektion for Sygepleje ved Aarhus Universitet.

Til forskningsprojektet har Marie Ernst Christensen modtaget en bevilling fra Knæk Cancer Puljen under Kræftens Bekæmpelse på 1,6 millioner kroner samt 550.000 kroner fra Aarhus Universitet.

Større viden og konkrete anbefalinger

”Formålet med forskningsprojektet er at udvikle ny viden om de mad- og måltidsrelaterede udfordringer, som unge med kræft, der gennemgår kemoterapi, samt deres nærmeste familie og de sundhedsprofessionelle oplever på hospitalet og i hjemmet,” siger Marie Ernst Christensen og fortsætter:

”Derudover skal vi i projektet udvikle konkrete anbefalinger og redskaber både til de sundhedsprofessionelle og til unge kræftpatienter og deres pårørende, så mad og måltidsudfordringerne bedre kan håndteres og imødekommes”.

Marie Ernst Christensen tilføjer, at det for hende er glædeligt og motiverende, at det er muligt som lektor i VIA University College at lykkes med at skaffe en bevilling til finansiering af forskning.

Kontakt for yderligere information

Marie Ernst Christensen, ph.d. studerende, lektor, cand. scient. san. publ.
Telefon: 87 55 26 23.
E-mail: maec@via.dk