Erik Løvgren fortæller om VIAs eksport af entreprenørskab til Kina

Erik Løvgren fortæller om VIAs  innovationssamarbejde med kinesiske universiteter

Chengdu University er meget interesseret i, hvordan VIA arbejder med innovationsprocesser og entreprenørskab.

VIAs sundhedsfaglige uddannelser og VIAs privatrettede uddannelser har indgået et samarbejde med fokus på innovation og entreprenørskab målrettet det kinesiske marked.

I den forbindelse har Erik Løvgren Brejner, chefkonsulent i VIA Erhverv og leder af VIAs studentervæksthuse, været på Chengdu University for at gennemføre en testcamp for en række udvalgte studerende. Her skulle Erik bl.a. demonstrere hvordan VIA arbejder med innovationsprocesser. De studerende var meget lærevillige, de var interesserede og de tog mange af tingene til sig. 

VIA skal gennemføre testcamps

Chengdu University har i den forbindelse formuleret en hensigtserklæring om, at de fremadrettet gerne vil samarbejde med VIA for at give deres studerende værktøjer til at arbejde med innovation og entreprenørskab.

Det er målet, at VIA fremadrettet både kommer til at gennemføre testcamps på andre kinesiske universiteter og at VIA hjælper med at kompetenceudvikle de kinesiske undervisere. En af de ting der bliver vigtig er, at lære kineserne de processer, som ligger bag arbejdet med  innovation. Den tankegang ligger langt fra den klassiske kinesiske måde at undervise på.

Konkret betyder det, at de studerende bl.a. bliver meget mere inddraget i undervisningen end de gør i dag, hvor der kun i mindre grad er en dialog mellem underviseren og den studerende.