Interviews fra midtvejskonference om entreprenørskab i uddannelserne 

Daniel Bach, Bubbel Media, om udfordringen med at arbejde med entreprenørskab

Daniel Bach er en succesfuld iværksætter og står blandt andet bag firmaet Bubble Media.

En af de iværksætter-udfordringer Daniel oplever er, at mange iværksættere lukker sig omkring deres idé i stedet for at fortælle om den og få sparring. For det er på den måde ideer udvikler sig.

Der er ikke nogen faste retningslinjer og der er ikke noget facit, når man arbejder med entreprenørskab og det skal man være bevidst omkring pointerer Daniel Bach.

Deltagerne på midtvejskonferencen om udfordringen med at arbejde med entreprenørskab

VIA har afholdt en midtvejskonference hvor forskellige tilgang til entreprenørskab blev diskuteret. Her blev flere af deltagerne spurgt: Hvad oplever du som den største udfordring i at arbejde med entreprenørskab?

Svarene er forskellige. Og heldigvis. For entreprenørskab kan være mange ting og kan udvikle sig i mange sammenhænge.

Lyt og hør blandt andet, hvorfor en deltager mener, at det at sætte lighedstegn mellem entreprenørskab og cvr-numre er problematisk.

Jesper Nørskov, lektor på Aarhus Erhvervsakademi, om udfordringen med at arbejde med entreprenørskab

Entreprenørskab skal være en del af en uddannelsesinstitutions mission og vision for at lykkes, mener Jesper Nørskov.

Samtidig opfordrer Jesper Nørskov til, at entreprenørskab bliver en del af alle fag og at alle undervisere får berøring med det.

Forudsætningen for at lykkes er dog, at ledelsen aktivt bakker op om arbejdet.

Pernille Berg, Fonden for Entreprenørskab, om udfordringen med at arbejde med entreprenørskab

Pernille Berg har mange års erfaring i at arbejde med entreprenørskab og hendes bud på, hvad der er den største udfordring i at arbejde med entreprenørskab er enkel: Den største udfordring er at komme i gang.

Først og fremmest er udfordringen blandt undervisere, at entreprenørskab kan virke som et uindtagelig bjerg. At det kan være svært at forholde sig til.

Men hendes opfordring er, at kaste sig ud i det og at de studerende erfaringsmæssigt synes, at der er spændende at arbejde med.