Din Karriereværktøjskasse

Velkommen til DIN Karriereværktøjskasse - den vil hjælpe dig med at blive klar til at møde virksomhederne kvalificeret uanset om det er et studiejob, praktik eller job som nyuddannet, du søger.

værktøjskasse

I Karriereværktøjskassen kan du finde alle de redskaber, du skal bruge til at komme godt i gang.

Karriereværktøjskassen opdateres hvert semester med arrangementer - både hvilke og hvornår. Har du misset et arrangement du gerne ville med til? Så hold øje med denne side og muligheden for at deltage næste semester.  

Brugen af ChatGPT og andre tekstbaseret AI

Karrierecenteret anbefaler, at du bruger ChatGPT eller andre tekstbaseret AI til kompetenceafklaring samt praktik- og jobsøgning. For at sikre, at du kommer ud med det skarpeste resultat, anbefaler vi dig at følge vores 3 AI råd:

 1. Opgiv ALDRIG personfølsomt data som f.eks. dit fulde navn, Adresse, CPR osv.
 2. Brug AI som en sparringspartner – Det endelige resultat skal komme fra dig
 3. Forhold dig kritisk til den information en AI giver. Lav din egen research og faktatjek selv svar fra AI

Candeno

Candeno er en online CV- og ansøgningsplatform, hvor du som VIA studerende gratis kan få adgang til en bred vifte af værktøjer, skabeloner og eksempler på CV og ansøgninger. Vi anbefaler, at du bruger Candeno, når du skal søge praktik eller job. Hos Candeno får du:

 • Adgang til et intuitivt CV og applikationsbygger
 • Professionel feedback på dit materiale - 365 dage om året
 • Adgang til inspirationsunivers
 • Værktøjer til kompetenceafklaring

Opret din profil her (brug venligst Google Chrome som din browser)

Følg de her tre trin og så er du klar til at sende din ansøgning: 

Step 1: Kompetenceafklaring 

Det kan være svært at sætte ord på, hvad du er god til. Men det er et vigtigt redskab at kunne, når du søger job eller praktik. Først når du er bevidst og afklaret om dine egne evner, kan du vise virksomheder, hvilken værdi du kan skabe for dem. 

Hos Candeno kan du få hjælp til at blive endnu skarpere på hvilke kompetencer, du har erhvervet gennem dit studie. Få hjælp til kompetenceafklaring hos Candeno her.

Hvordan bruge ChatGPT til at afklare dine kompetencer?

Vi anbefaler, at du anvender ChatGPT eller anden tekstbaseret AI som sparringspartner, når du skal lave kompetenceafklaring. Brug f.eks. ChatGPT til at udforme refleksionsspørgsmål, der gør dig skarpere på de kompetencer, du har opnået på din uddannelse. For at få de mest relevante og skarpeste spørgsmål, bør du inkludere følgende i din prompt:

 • Hvad du studerer?
 • Hvad du helt konkret ønsker at få/opnå? (f.eks.: en række refleksionsspørgsmål)
 • Inkluder gerne særlige refleksionsområder (f.eks.: specifikke brancher)
 • Oprids fagområder, du har arbejdet med på dit studie, hvor det er relevant for dig at reflektere over dine erhvervede kompetencer. (f.eks.: specifikke fag)

Se uddybning af ovenstående samt eksempel på prompt her.

Step 2: CV og Ansøgning 

Du er nu klar til at lave dit CV og din ansøgning.

Formålet med at skrive en ansøgning og et CV er at blive kaldt til samtale. Din ansøgning og dit CV udgør tilsammen dit ansøgningsmateriale og er en præsentation af dig og dine kompetencer, i forhold til den stilling du søger. Det er med andre ord dit salgsmateriale. Dit CV og din ansøgning skal ALTID målrettes den specifikke virksomhed og jobbet/praktikken.

Ansøgning og CV er ikke det samme. CV'et er bagudrettet og dokumentation for dine erfaringer og kvalifikationer. Ansøgningen er fremadrettet og argumentation for, hvorfor du skal have jobbet.  

Hos Candeno kan du få adgang til interaktive CV- og ansøgningsskabeloner. Hvis du tilkendegiver din uddannelse, kan du endda få skræddersyet eksempler, der kan hjælpe dig til at udforme et skarpt og relevant CV samt ansøgning:

 • Prøv CV byggeren her
 • Prøv ansøgningsbyggeren her

Redskaber i din værktøjskasse:   

 • Webinar: Du har mulighed for at deltage i webinarer der skal hjælpe dig til at skrive et godt CV og ansøgning. Da der er forskelle alt efter hvilken uddannelse du er på, så kig nedenfor og se, hvornår der er et webinar til dig. Tjek vores Facebookside ud og se de mange tilbud fra virksomhederne, vores mange events og meget andet. 
 • Individuel rådgivning

  Der er mulighed for at booke tid til individuel rådgivning på bestemte mandage kl. 9.00-13.30. Det er Louise fra Jobcenter Skanderborg, der i samarbejde med Career Service Centre tilbyder individuel rådgivning i lokale C02.21 på campus.

  Følg dette link for at booke et møde: Book a meeting

  Datoer for individuel rådgivning:  

  • 19. februar
  • 26. februar
  • 11. marts
  • 8. april
  • 15. april
 • Der er ingen individuel rådgivning eller Career Drop-In i på Campus C på nuværende tidspunkt, men kig forbi Karrierecenteret hver tirsdag fra kl. 11:00 - 14:00 fra uge 7 i lokale C2.14.
 • Der er ingen individuel rådgivning eller Career Drop-In i på Campus Herning på nuværende tidspunkt, men kig forbi Karrierecenteret hver torsdag fra kl. 09:00 - 12:00 i Garagen.

Du er nu klar til at sende din ansøgning afsted. Husk at det kan tage tid før du bliver indkaldt til en samtale og at det er helt normalt at skulle sende en del ansøgninger afsted, før du får en praktikplads eller et job. Det er vigtigt at være tålmodig i processen og det er derfor en god ide, at gå i gang i god tid. 

Held og lykke!

Åbningstider: 

Du er selvfølgelig altid velkommen til at komme forbi vores kontor og tage en snak med os. 

 • Horsens: Hver onsdag og torsdag lokale C02.22 kl. 10:00 - 13:00
 • Aarhus C: Hver tirsdag lokale C2.14 kl. 11:00 - 14:00
 • Herning: Hver torsdag i byg. B "Garagen" fra kl. 9:00 - 12:00