Kom til Engineering Camp i Horsens

Engineering Camp er en årlig tilbagevendende to-dages science camp for gymnasieelever med en naturvidenskabelig profil.
 
Eleverne får et tætpakket program med mulighed for at prøve kræfter med forskellige fag og laboratorier.
 
De prøver at arbejde med løsninger på nogle af de udfordringer, vi står over for nu og i fremtiden – fx rent drikkevand, grøn energi og digitale forretningsmodeller.

 

 

Rollemodeller og refleksion

Engineering Camp kan indgå som en del af et karrierelæringsforløb for eleverne.

Dagene åbner op for, hvilke muligheder naturvidenskabelige og tekniske kompetencer giver, og de mange forskellige retninger ingeniørfaget kan dig.

De får faglig og praksisnær oplevelse af fagene og undervisningen på VIA, og dagene giver eleverne mulighed for at reflekterer over, hvordan ingeniørstudierne er koblet til de fag de møder i skolen, og hvordan det passer ind i forhold til deres drømme og valg. 

Engineering Camp er et af flere samarbejdskoncepter for blandt andet HTX, STX og EUX, så er du blevet interesseret så kontakt os endelig.

Hvordan forløber dagene?

Eleverne vælger spor efter interesse og vil i løbet af de to dage udforske forskellige laboratorier og læringsmiljøer og møde både forskere, undervisere og studerende fra vores ingeniøruddannelser og forskningscentre.

Derudover får de mulighed for at møde virksomheder og færdiguddannede ingeniører, der vil fortælle om, hvordan de anvender naturvidenskab og ingeniørdiscipliner til at finde løsninger i deres daglige virke.

Gratis forplejning og indkvartering

Efter en lang dag med faglig fordybelse vil vi i samarbejde med Horsens Kommune sørge for et socialt arrangement, der giver de unge smil på læben og et tiltrængt pusterum.

Der vil være gratis forplejning og indkvartering af alle deltagende elever og undervisere. Gymnasieskolerne skal således blot afholde udgiften til transport.

Tilmelding

  • Den 20. november 2019 (få ledige pladser)
  • Den 26. og 27. november 2019 (tilmelding åben)

 

Kontakt:

Lone Birkmose Bjerg
E: lbb@via.dk 
T: +45 87 55 05 03

Jeg har ikke tidligere overvejet at blive ingeniør, for det har ikke rigtigt interesseret mig. Jeg havde nok en forestilling om, at det kun var for dem, der er meganørdede. Men det er jo totalt spændende og noget, man virkelig kan bruge til noget.
Katrine Bach Elgaard, elev på Tørring Gymnasium

Tre gymnasieelever arbejder med jordprøver til Engineering Camp på VIA i Horsens

Lotte Winther, Signe Søe Lund og Katrine Bach Elgaard fra Tørring Gymnasieum arbejdede blandt andet med jordprøver til Engineering Camp på VIA i Horsens.

Jeg har set en helt ny side af eleverne. Nu forstår de pludselig, hvorfor ingeniørarbejdet er vigtigt. De har bogstaveligt talt fået jord under neglene og fået ny viden, og det er rigtigt fedt for dem.
Britt Dige Toft, underviser på Tørring Gymnasium

#VIAengineeringcamp

Se billeder fra Instagram