Kom til Engineering Camp i Horsens

Engineering Camp er en aktivitet, som VIA Engineering tilbyder på fastlagte datoer hvert efterår/vinter. Disse Camps er målrettet gymnasieelever med en naturvidenskabelig profil.
 
De forskellige Camps tilrettelægges i samarbejde med underviserne på ungdomsuddannelserne, så de udvalgte workshops er relevante for de fag, som eleverne har på deres linjer. Dagen byder på et spændende og tætpakket program, hvor de får mulighed for at prøve kræfter med forskellige fag og lave undersøgelser i laboratorier og udendørs med fx jordbundsundersøgelser, som efterfølgende analyseres.
 
Eleverne præsenteres for nogle af de konkrete udfordringer, som vi står over for nu og i fremtiden – fx rent drikkevand, grøn energi og digitale forretningsmodeller, og de får til opgave at udarbejde konkrete løsningsmodeller.

Rollemodeller og refleksion

Engineering Camps kan indgå som en del af et karrierelæringsforløb for eleverne.

På en Camp præsenteres de unge for viden om de mange muligheder, som man har med naturvidenskabelige og tekniske kompetencer, og de får indblik i de mange forskellige retninger, som ingeniørfaget faktisk består af.

De får en faglig og praksisnær oplevelse af fagene og undervisningen på VIA, og dagen giver eleverne mulighed for at reflekterer over, hvordan ingeniørstudierne er koblet til de fag, som de møder i skolen, og hvordan det passer ind i forhold til deres drømme og valg. Måske er det netop på en Engineering Camp, at man pludselig forstår, hvad man faktisk skal bruge en ligning, lineær algebra eller…. til, når man tager next step i uddannelsessystemet.... :) 

Hvordan forløber dagene?

Dagen starter med fælles introduktion til VIA og ingeniøruddannelserne. Herefter fordeles eleverne på workshops, som de på forhånd har valgt ud fra interesse. De skal nu ud og udforske forskellige laboratorier og læringsmiljøer og vil møde både forskere, undervisere og studerende fra de forskellige ingeniørretninger og forskningscentre.

Derudover får de mulighed for at møde virksomheder og færdiguddannede ingeniører, der vil fortælle om, hvordan de anvender naturvidenskab og ingeniørdiscipliner til at finde løsninger i deres daglige virke.

Engineering Camps i 2020:

28. oktober 

11. november 

25. november 

3. december 

9. december

 

Vi har et katalog med workshops som Engineering Camps tager afsæt i – se eksempler HER.

Kontakt os gerne for yderligere oplysninger om workshops/temaer på Camps

 

Engineering Camps er et af flere samarbejdskoncepter for blandt andet HTX, STX, EUX, HHX og HF.

 

For nærmere info og tilmelding af din klasse til camp

Kontakt:

Lone Birkmose Bjerg
E: lbb@via.dk
T: +45 87 55 05 03

Jeg har ikke tidligere overvejet at blive ingeniør, for det har ikke rigtigt interesseret mig. Jeg havde nok en forestilling om, at det kun var for dem, der er meganørdede. Men det er jo totalt spændende og noget, man virkelig kan bruge til noget.
Katrine Bach Elgaard, elev på Tørring Gymnasium

Tre gymnasieelever arbejder med jordprøver til Engineering Camp på VIA i Horsens

Lotte Winther, Signe Søe Lund og Katrine Bach Elgaard fra Tørring Gymnasium arbejdede blandt andet med jordprøver til Engineering Camp på VIA i Horsens.

Jeg har set en helt ny side af eleverne. Nu forstår de pludselig, hvorfor ingeniørarbejdet er vigtigt. De har bogstaveligt talt fået jord under neglene og fået ny viden, og det er rigtigt fedt for dem.
Britt Dige Toft, underviser på Tørring Gymnasium

#VIAengineeringcamp

Se billeder fra Instagram