VIA lander nye aftaler i Canada

Lion's gate bridge i Vancouver
Lion's Gate Bridge i Vancouver - et af de steder, VIAs delegation besøgte i november.
En delegation fra VIAs hovedområder besøgte i november Canada. Med sig hjem har de en række aftaler, der giver VIAs studerende og medarbejdere muligheder for udveksling til det attraktive land.

I starten af november besøgte VIA en stribe universiteter i Canada. Målet var at styrke eksisterende og indgå nye samarbejdsaftaler. Og resultatet var over al forventning. VIA rejste hjem med en række nye aftaler, der betyder muligheder for VIAs studerende og undervisere.

”Vi regner med at besøget har givet ca. 20 udvekslingspladser til studerende. Vi har indgået brede aftaler, der ud over udveksling også inkluderer forskning og udvikling. Alle hovedområder fik således noget med hjem,” siger Tina Lisberg Bundgaard, specialkonsulent i VIA International med ansvar for VIAs satsning i Canada.

Banebrydende aftale med British Columbia 

I Canada organiseres videregående uddannelse i de enkelte provinser. VIA har siden 2013 arbejdet på en samarbejdsaftale mellem den danske professionshøjskolesektor og British Columbia. Møder mellem VIA og provinsens Council for International Education (BCCIE) har resulteret i, at BCCIE skal underskrive en aftale med Styrelsen for Videregående Uddannelser.

”Vi forventer, at aftalen falder på plads i første del af 2016, hvilket vil give en stærk platform for at matche uddannelsesinstitutioner i British Columbia og Danmark,” siger Tina Lisberg Bundgaard.

Ontario også på vej

I Ontario har VIA et stærkt samarbejde med tre universiteter, Humber College, Ryerson University og Georgian College, og er nu ved at opbygge en relation med Ontarios Ministry of Training, Colleges and Universities. 

”Vi arbejder på at opnå samme tætte kontakt til Ontarios enhed for universitetssamarbejde, da erfaringerne viser, at en sådan rammekontrakt er en døråbner til partnerskaber,” siger Tina Lisberg Bundgaard.

VIAs satsning i Canada giver ifølge seniorkonsulenten mening af flere årsager. Dels er landet attraktivt for danske studerende og undervisere. Dels er canadiske studerende og undervisere interessante for internationaliseringen i VIA. Samtidigt har begge lande udviklet strategier for rekruttering og fastholdelse af internationale studerende.

”Vi ved, at udvekslingspladser i engelsktalende lande, som Canada, er attraktive for studerende på alle VIAs hovedområder. Derfor var det vigtigt for os, at de aftaler vi laver er brede, hvis muligt,” siger Tina Lisberg Bundgaard, der nu sammen med hovedområderne skal i gang med at følge op på aftalerne, så aktiviteterne kan komme i gang.

BCCIEs direktør Randall Martin kommer i marts 2016 til Danmark, ligesom en delegation fra Kwantlen Polytechnic og en stor delegation fra Humber College kommer på besøg i maj og Georgian College i juni.


Aftaler indgået i Canada

Capilano University, Vancouver: En bred aftale blev underskrevet, i første omgang med fokus på VIA Pædagogik & Samfund samt VIA Film & Transmedia.

Kwantlen Polytechnic University, Vancouver: En eksisterende aftale om fire udvekslingspladser for studerende fra VIAs teknisk-merkantile uddannelser blev fulgt op med potentielt forskningssamarbejde. 

Emily Carr University of Art and Design, Vancouver: VIA underskrev en samarbejdsaftale omkring VIA Design samt Film & Transmedia, bl.a. om at udvikle et fælles modul. Universitetet er meget prestigefuldt indenfor design og at være en partner her kan åbne døre hos universiteter andre steder i verden. 

University of Northern British Columbia: Her underskriver VIA snart en bred samarbejdsaftale med specifikke underaftaler for VIA Pædagogik & Samfund samt VIA Efter- og Videreuddannelse. 

Thompson Rivers University, British Columbia: Her underskrives en bred samarbejdsaftale, der dækker alle VIAs hovedområder.

University of Victoria, British Columbia: Her blev det første møde med et af Canadas mest velrenommerede universiteter afholdt. Universitetet er stærkt på forskning, og alle VIAs hovedområder havde bilaterale møder.

Camosun College: Her var specielt fokus på VIAs business uddannelser i forhold til en aftale om udveksling af studerende og undervisere.

For yderligere information, kontakt:

Specialkonsulent Tina Lisberg Bundgaard, T: 87 55 15 04, E: tlb@via.dk