Professionsbachelor i Design & Business med speciale i Entrepreneurship & Innovation

Uddannelsen er for dig, der vil arbejde med kreative processer, innovation, iværksætteri eller projektledelse – enten som selvstændig eller i en privat virksomhed.
 
Du kan læse Entrepreneurship & Innovation på dansk i Aarhus og på engelsk i Herning.

Om Entrepreneurship & Innovation

 • Indhold og fag

  Entrepreneurship & Innovation er et speciale på uddannelsen til professionsbachelor i Design og Business. Uddannelsen tager 1½ år og udbydes i Aarhus på dansk og på engelsk i Herning.

  Professionsbachelor med speciale i Entrepreneurship & Innovation er for dig, som vil starte din egen virksomhed eller arbejde professionelt med innovations- og udviklingsopgaver i private virksomheder. Hvis du ser dig selv som en fremtidig iværksætter, innovatør eller projektleder, er Entrepreneurship & Innovation vejen frem. 

  Lær at arbejde professionelt med kreative processer

  Undervisningen på uddannelsen er i høj grad praksisorienteret. Her samarbejder du med forskellige virksomheder og organisationer. Det giver dig mulighed for at afprøve, udvikle og evt. implementere dine idéer og etablere din egen virksomhed.

  • Du skal arbejde med kreative processer, trends, testing, prototyping og konceptualisering.
  • Du iværksætter og udvikler ideer og projekter, og omsætter dem til værdiskabende koncepter eller services på markedet.
  • Du får erfaring med proces- og projektledelse, innovation, teamwork og forretningsetablering og -udvikling.  

  Fagene giver dig kompetencer til selvstændigt at arbejde med innovation og forretningsudvikling i en virksomhed eller som selvstændig iværksætter. Vi arbejder med bæredygtighed og de nyeste metoder inden for projektledelse, innovation, social design, entreprenørskab og iværksætteri. Vores fokus er de kreative erhverv; særligt mode- og livsstilsindustrien, men vi er åbne overfor alle projekter.

  Fokus på samspillet mellem design og business

  Du får en kreativ og praksisrettet uddannelse, som har fokus på mode- og livsstilsbranchen, men kan anvendes i alle sammenhænge. Sådan bliver du nemlig sikret en særlig forretningsforståelse for samspillet mellem design og business.

  Styrken i din uddannelse er kombinationen af specialefag, valgfag og fællesfag. Design og Business er omdrejningspunkt for fællesfagene, hvor studerende fra alle uddannelsens specialer arbejder sammen i et projekt med toneangivende virksomheder.

  I processen med at udvikle kreative, entreprenante og realisérbare løsninger, øges din forretningsforståelse, og du får erfaring med at samarbejde på tværs af faggrænser. På den måde er projektforløbet med til at klæde dig på til et fremtidigt job.

  Virksomhedspraktik er ligeledes vigtigt for at give dig indsigt i branchens måde at arbejde på. På Entrepreneurship & Innovation kan du vælge at gå i praktik i din egen virksomhed. På den måde får du mulighed og støtte til at arbejde med og udvikle dit eget (virksomheds)projekt – eller videreudvikle en virksomhed, som du allerede har startet.  

  Studiemiljø tæt på branchen

  Din uddannelse foregår i et stærkt design- og businessfagligt miljø og i tæt samarbejde med primært mode- og livsstilsbranchens virksomheder. Du har de nyeste teknologier til rådighed i unikke værkstedsfaciliteter og laboratorier, som giver dig rig mulighed for at eksperimentere med prototyper. Desuden får du adgang til højt specialiseret viden og know-how, som er med til at udvikle dine personlige og faglige kompetencer.

  Du kan læse Design & Business med speciale i Entreprenørskab i Aarhus på dansk og i Herning på engelsk. 

 • Job og karriere

  Med en Professionsbachelor i Entreprenørskab er du klar til et job som iværksætter eller projektleder i mode- og livsstilsbranchen. 

  Som uddannet i entreprenørskab har du kompetencerne til selvstændigt at udvikle og realisere idéer og projekter.

  Uddannelsen er oplagt, hvis du vil etablere egen virksomhed eller ønsker at arbejde med forretningsudvikling og innovation i en eksisterende organisation (intraprenørskab).

  Der er også gode muligheder for jobs i projektorganisationer, foreninger og det offentlige, da disse ofte arbejder med etablering og udvikling, og søger medarbejdere, som kan skabe og realisere visioner.

  Videreuddannelse

  Ønsker du at videreuddanne dig efter din Professionsbachelor, har du mulighed for at søge en kandidat på danske og internationale uddannelsesinstitutioner.

 • Kontakt

  Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til uddannelsen

  Har du spørgsmål om optagelse
  Kontakt studievejleder

  VIA Design
  Birk Centerpark
  DK-7400 Herning

  T: +45 87 55 05 00
  E: herning@via.dk

  VIA Design
  Ceresbyen 24
  DK-8000 Aarhus C

  T: +45 87 55 05 00
  E: herning@via.dk