Professionsbachelor i Design & Business med speciale i Visual Fashion Communication

Skab din personlige design identitet og vær nyskabende og eksperimenterende gennem arbejdet med designprocessen fra trendresearch til udvikling af unikke grafiske løsninger.

Om specialet

 • Indhold og fag

  Visual Fashion Communication er et speciale på uddannelsen til professionsbachelor i Design og Business. Specialet er en overbygning på 1½ år og udbydes i Aarhus. 

  Professionsbachelor med speciale i Visual Fashion Communication er for dig som har ambitioner om at sætte dit præg på mode- og livsstilsbranchens grafiske udtryk med dine kreative ideer og dit personlige design-DNA. 

  Du skal eksperimentere og udfordre dig selv når du udvikler grafiske løsninger, hvor du selv definerer målgruppen og argumenterer for idé og berettigelse på markedet.

  Du arbejder med idégenerering og prototyping og er superbruger af Adobe Creative Cloud programmer som du anvender til at udarbejde grafisk materiale. Du har styr på typografi og layout og mod til at eksperimentere for hele tiden at udvikle dit grafiske udtryk. 

  Fagene skal give dig kompetencer til at arbejde selvstændigt, kreativt og eksperimenterende med designprocessen. Undervisningen er tilrettelagt indenfor fagområderne Analog & digital print, Digital design, kampagne og freelance og har stort fokus på trend og sociologi, idéudvikling, formgivning, æstetik, materialer og bæredygtige løsninger.

  Styrken i din uddannelse er vekselvirkningen mellem specialefag, valgfag og fællesfag. Design og Business er omdrejningspunkt for uddannelsens fællesfag, hvor alle specialer samarbejder i et projekt med toneangivende virksomheder. I processen med at udvikle nye ideer til virksomhederne får du praksis erfaring med at samarbejde for at nå kreative, entreprenante og realisérbare løsninger.

  Projektforløbet medvirker til at klæde dig på til et fremtidigt job i branchen. Virksomhedspraktik er ligeledes vigtigt for at give dig en god indsigt i branchens måde at arbejde på. Studietur til Milan Design Week medvirker til at holde dig opdateret på den grafiske designudvikling.

  Du får en kreativ og praksis rettet uddannelse som er orienteret mod mode- og livsstilsbranchen og hvor du lærer at forholde dig til sustainability og bæredygtige løsninger. 

  Din uddannelse foregår i et stærkt designfagligt miljø og i tæt samarbejde med branchens virksomheder. 

  Du kan læse professionsbachelor i Visual Fashion Communication i Aarhus. 

 • Job og karriere

  Med en Professionsbachelor i Visual Fashion Communication er du klar til et job som grafiker i mode- og livsstilsbranchen. 

  Som grafisk designer er du klædt på til forskellige jobs og kan eksempelvis arbejde som AD’er, grafiker eller web- og SOME manager i en virksomhed.

  Du kan også vælge at arbejde freelance som grafiker.

  Din funktion vil typisk være både strategisk hvor du har ansvaret for planlægningen af kommunikationen og udøvende hvor du har kompetencer til at udføre grafiske opgaver. Du kan udarbejde et komplet visuelt koncept og sikre at virksomhedens identitet kommunikeres ensrettet på trykte medier, website og i e-shoppen.

  Er du entreprenant og ønsker at starte egen virksomhed kan du vælge at være tilknyttet incubator miljøet som kan give dig yderligere support i en opstartsfase.

  Videreuddannelse

  Ønsker du at videreuddanne dig efter din Professionsbachelor har du mulighed for at søge en kandidat på danske og internationale uddannelsesinstitutioner.

 • Kontakt

  Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

  Har du spørgsmål om optagelse
  Kontakt studievejleder 

  VIA Design
  Birk Centerpark
  DK-7400 Herning

  T: +45 87 55 05 00
  E: herning@via.dk

  VIA Design
  Ceresbyen 24
  DK-8000 Aarhus C

  T: +45 87 55 05 00
  E: herning@via.dk

Følg studielivet på Instagram - #viavisual