Designteknolog med speciale i Fashion Design

Drømmer du om at blive modesigner? Vær med til at udvikle modevirksomhedernes kollektioner og arbejd kreativt med processen fra idé til færdigt produkt.

Om specialet

 • Indhold & fag

  Design Fashion er et speciale på uddannelsen Designteknolog. Uddannelsen er en akademiuddannelsen og udbydes i Herning.

  Designteknolog med speciale i Fashion Design er for dig, som har lyst til at arbejde kreativt og være med i idefasen og den praktiske del af arbejdet med at udvikle kollektioner til modebranchen.

  Du skal forholde dig til eksisterende brands på markedet og lærer at opbygge en sammenhængende kollektion og designe produkter, der passer til brandets identitet.

  Du skitserer i hånden og får undervisning i Adobe programmerne, så du kan udarbejde et professionelt præsentationsmateriale.

  Fagene skal give dig kompetencer til at arbejde med hele designprocessen med fokus på womenswear. Processen inkluderer trendresearch, målgruppeanalyse, idégenerering, skitsering, tegning af arbejdstegning, manuel konstruktion af mønstre, udarbejdelse af dokumentation, opsyning af styles og udarbejdelse af grafisk præsentationsmateriale. 

  Styrken i din uddannelse er vekselvirkningen mellem specialefag, valgfag og fællesfagene, hvor du samarbejder med studerende fra uddannelsens øvrige specialer. Det giver dig et stærkt netværk med medstuderende og en forståelse for, hvorfor det er vigtigt at samarbejde på tværs af virksomhedens afdelinger, når du senere skal ud i job. Virksomhedspraktik er ligeledes vigtigt for at give dig en god indsigt i branchens måde at arbejde på.

  Du får en kreativ og praksis rettet uddannelse som er orienteret mod mode- og livsstilsbranchen og du lærer at forholde dig til sustainability og bæredygtige løsninger. 

  Din uddannelse foregår i et stærkt designfagligt miljø og i tæt samarbejde med mode- og livsstilsbranchens virksomheder. Du har nyeste teknologier til rådighed på værkstederne, hvor du kan realisere dine ideer på vores industrielle systuer eller indenfor eksempelvis digital print, strik, broderi, lasercut, materialelaboratorie mm.

  Specialet i Fashion Design er en del af Designteknologuddannelsen og udbydes i Herning

  Læs mere om indhold og fag på Fashion Design (pdf)

 • Job & karriere

  Med en toårig uddannelse som Designteknolog er du klar til et job som designassistent i mode- og livsstilsbranchen.

  Dit job som designassistent vil typisk bestå i at assistere designeren i arbejdet med at udvikle kollektioner. 

  Det kan eksempelvis være at udarbejde trendplancher, tegninger i Adobe programmerne, dokumentation til produktion, grafisk præsentationsmateriale og godkende kollektionsprøver mm.

  Videreuddannelse

  Mange designteknologer vælger at tage overbygningen Professionsbachelor i Design og Business, som giver mere nuancerede jobmuligheder med et større ansvarsområde. 

 • Kontakt

  Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

  Har du spørgsmål om optagelse
  Kontakt studievejleder 

  VIA Design 
  Birk Centerpark
  DK - 7400 Herning 

  T: +45 87 55 05 00
  E: teko@via.dk

   

#viafashiondesign

Se billeder fra Instagram og følg med i studielivet på VIA Design!