Fashion Design

Specialeretning på designteknologuddannelsen

Lader du dig inspirere af dine omgivelser, og er du god til at formidle dine idéer gennem tegning? På Design Fashion får du indblik i den fulde designproces fra skitseidé til færdig præsentation.

Om specialet

 • Indhold & fag

  Design Fashion er et speciale på uddannelsen Designteknolog. Uddannelsen er en akademiuddannelsen og udbydes i Herning.

  Studiet er praktisk orienteret, og du får en grundlæggende viden om designfaget.

  Du lærer at forholde dig til eksisterende brands på markedet. Du får kendskab til, hvordan man skaber flow i en kollektionsopbygning, så du kan skabe produkter, der passer til brandets identitet.

  Uddannelsen centreres om dametøj, og du får grundlæggende kompetencer i at konstruere mønstrer. Desuden får du indblik i den fulde designproces fra skitseidé til færdig præsentation, og du lærer om målgrupper, trends og forståelse for modebranchens mekanismer.

  Du skitserer i hånden og får undervisning i Adobes grafiske programmer til udarbejdelse af præsentationsmateriale.

  Uddannelsen har en tværfaglig del, der giver forståelse for vigtigheden af at samarbejde på tværs af virksomhedens afdelinger.

  Læs mere om de enkelte specialeretninger og fag (pdf)

  Læs mere om designteknologuddannelsen, optagelseskrav og internationale muligheder

 • Job & karriere

  Bliv designassistent inden for mode- og livsstilsbranchen

  Som designteknolog med specialet Design Fashion kan du blive designassistent i en virksomhed inden for mode- og livsstilsbranchen. Dit job bliver at assistere designeren i udviklingsprocessen, hvor du hjælper med udviklingen af produkter ud fra designerens skitser og oplæg. Du kan fx hjælpe med at sammensætte de rigtige materialer i kollektionen og udarbejde præsentationsmateriale, der kan videregives til produktion.

  Videreuddannelse

  Mange designteknologer vælger at tage overbygningen Professionsbachelor i Design og Business, som giver mulighed for en mere nuanceret jobfunktion. Det kan du gøre her hos os eller på en anden uddannelsesinstitution. Du kan også vælge at tage en overbygning på et udenlandsk universitet. Se mere under internationalt.

 • Kontakt

  Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

  Har du spørgsmål om optagelse
  Kontakt studievejleder 

  VIA Design 
  Birk Centerpark
  DK - 7400 Herning 

  T: +45 87 55 05 00
  E: teko@via.dk

   

#viafashiondesign

Se billeder fra Instagram og følg med i studielivet på VIA Design!