Furniture Design

Specialeretning på designteknologuddannelsen

Er du kreativ, og kan du formidle dine idéer visuelt? På Design Furniture kommer du et skridt nærmere en karriere som møbeldesigner.

Om specialet

 • Indhold & fag

  Designteknolog med speciale i Design Furniture udbydes i Herning.

  Studiet er praktisk orienteret, og giver dig tekniske metoder og værktøjer, som er essentielle i en fremtidig jobsituation, eller hvis du vælger at tage vores overbygning Professionsbachelor i Design og Business. 

  I løbet af studiet tilegner du dig viden om idéudvikling, materialer og produktudvikling. Du kommer til at arbejde med design og æstetik, funktionalitet, materialer og bæredygtighed i udviklingen af møbel- og interiørprodukter.

  Du skitserer i hånden og får undervisning i Adobes grafiske programmer som Photoshop, Illustrator, InDesign og Rhino. Desuden får du indblik i den fulde designproces fra skitseidé til færdig præsentation. I vores værksteder kan du desuden realisere dit design til en færdig prototype i træ, metal, plast eller tekstil.

  Studiet har fokus på, at du bliver dygtig til at udarbejde et grafisk, visuelt materiale samt at præsentere og argumentere for dine ideer og designs. Som uddannet designteknolog har du forståelse for vigtigheden af at samarbejde på tværs af virksomhedens afdelinger.

  Læs mere om de enkelte specialeretninger og fag (pdf)

  Læs mere om designteknologuddannelsen, optagelseskrav og internationale muligheder

 • Job & karriere

  Bliv designassistent inden for møbel- og boliginteriør.

  Som designteknolog med specialet i Design Furniture kan du blive designassistent i en virksomhed inden for møbel- og boliginteriør. Dit job bliver at assistere designeren med at realisere et produkt. Du kan fx hjælpe med at udarbejde en detaljeret arbejdstegning på baggrund af designerens skitser, eksperimentere med prototypeudvikling og forberede præsentationsmateriale.

  Videreuddannelse

  De fleste designteknologer vælger at tage overbygningen Professionsbachelor i Design og Business, som giver mulighed for en mere nuanceret jobfunktion og et større ansvarsområde. Det kan du gøre her hos os eller på en anden uddannelsesinstitution.

 • Kontakt

  Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

  Har du spørgsmål om optagelse
  Kontakt studievejleder  

  VIA Design 
  Birk Centerpark
  DK - 7400 Herning 

  T: +45 87 55 05 00
  E: herning@via.dk

Studerende deler deres studieliv på Instagram

#viafurniture | Join VIA Design on Instagram @via_design