Designteknolog med speciale i Furniture Design

Drømmer du om at blive møbeldesigner? Vær med til at udvikle møbler og boligprodukter og arbejd kreativt med processen fra idé til færdigt produkt.

Om specialet

 • Indhold & fag

  Du kan læse Designteknolog med speciale i Design Furniture i Herning.

  Designteknolog med speciale i Furniture Design er for dig, som har lyst til at arbejde kreativt og være med i idefasen og den praktiske del af arbejdet med at udvikle møbler og boligprodukter.

  Du skal arbejde med idé- og produktudvikling med fokus på design i form af æstetik, funktionalitet, konstruktion, materialer og bæredygtige løsninger.

  Du skitserer i hånden og får undervisning i Adobe programmerne og 3D programmet Rhino, så du kan udarbejde et professionelt præsentationsmateriale til at understøtte dine ideer.

  Fagene skal give dig kompetencer til at arbejde med designprocessen fra ide til færdigt møbel. Processen inkluderer trendresearch, målgruppeanalyse, idégenerering, skitsering, tegning af arbejdstegning, materialeeksperimenter, konstruktion og udarbejdelse af prototype og grafisk præsentationsmateriale. 

  Styrken i din uddannelse er vekselvirkningen mellem specialefag, valgfag og fællesfagene, hvor du samarbejder med studerende fra uddannelsens øvrige specialer. Det giver dig et stærkt netværk med medstuderende og en forståelse for, hvorfor det er vigtigt at samarbejde på tværs af virksomhedens afdelinger, når du senere skal ud i job.

  Virksomhedspraktik er ligeledes vigtigt for at give dig en god indsigt i branchens måde at arbejde på. Studietur til Milan Design Week medvirker til at holde dig opdateret på designudviklingen.

  Du får en kreativ og praksis rettet uddannelse som er orienteret mod møbelbranchen, og du lærer at forholde dig til sustainability og bæredygtige løsninger.

  Din uddannelse foregår i et stærkt designfagligt miljø og i tæt samarbejde med livsstilsbranchens møbelvirksomheder. Du har de nyeste teknologier til rådighed på værkstederne, hvor du kan realisere dine ideer på vores industrielle maskiner til forarbejdning af træ, metal og plast. Her er også lasercutter og 3D printer til rådighed samt digital printer til møbelstof.

  Du kan læse Designteknolog med speciale i Furniture Design i Herning.

  Læs mere om indhold og fag på Furniture Design (pdf)

 • Job & karriere

  Med en toårig uddannelse som Designteknolog med speciale i Furniture Design er du klar til et job som designassistent i en møbelvirksomhed

  Dit job som designassistent vil typisk bestå i at assistere designeren i arbejdet med at skitsere og realisere møbelprodukter. 

  Det kan eksempelvis være at udarbejde arbejdstegninger ud fra skitser, eksperimentere med prototypeudvikling og udarbejde præsentationsmateriale.

  Videreuddannelse

  Mange designteknologer vælger at tage overbygningen Professionsbachelor i Design og Business på VIA Design, som giver mere nuancerede jobmuligheder med et større ansvarsområde.

 • Kontakt

  Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

  Har du spørgsmål om optagelse
  Kontakt studievejleder  

  VIA Design 
  Birk Centerpark
  DK - 7400 Herning 

  T: +45 87 55 05 00
  E: herning@via.dk

Studerende deler deres studieliv på Instagram

#viafurniture | Join VIA Design on Instagram @via_design