Designteknolog med speciale i Pattern Design (Konstruktør)

Har du sans for detaljen, og vil du være med til at skabe tøj, der sidder perfekt? Som konstruktør får du stor indflydelse på modevirksomhedernes kollektioner ved at sikre en perfekt silhuet og pasform.

Om specialet

 • Indhold & fag

  Med en toårig uddannelse som Designteknolog med speciale i Pattern Design, er du klar til et job som konstruktionsassistent i mode- og livsstilsbranchen.

  Designteknolog med speciale i Pattern Design er for dig, som er struktureret og har lyst til at arbejde med en mere teknisk tilgang til mode. 

  Du skal fortolke designerens ideer og konstruere mønstre som sikre, at tøjet får den rette silhuet og en god pasform, så virksomhedens målgruppe bliver tilfredse med produkterne.

  Du får undervisning i Adobe programmerne, så du kan udarbejde arbejdstegninger og et professionelt dokumentationsmateriale til produktion.

  Fagene skal give dig kompetencer til at arbejde med digital konstruktion på CAD system, modeludvikling af mønstre, graduering af størrelser, tegning af arbejdstegning,  udarbejdelse af dokumentation, materialeindsigt, syteknik og opsyning af styles med fokus på womenswear.

  Styrken i din uddannelse er vekselvirkningen mellem specialefag, valgfag og fællesfagene, hvor du samarbejder med studerende fra uddannelsens øvrige specialer. Det giver dig et stærkt netværk med medstuderende og en forståelse for, hvorfor det er vigtigt at samarbejde på tværs af virksomhedens afdelinger, når du senere skal ud i job.

  Virksomhedspraktik er ligeledes vigtigt for at give dig en god indsigt i branchens måde at arbejde på.

  Du får en kreativ, teknisk og praksis rettet uddannelse som er orienteret mod mode- og livsstilsbranchen og du lærer at forholde dig til sustainability og bæredygtige løsninger. 

  Din uddannelse foregår i et stærkt designfagligt miljø og i tæt samarbejde med mode- og livsstilsbranchens virksomheder. Du har nyeste teknologier til rådighed på værkstederne, hvor du kan realisere dine ideer på vores industrielle systuer eller indenfor eksempelvis digital print, strik, broderi, lasercut, materialelaboratorie mm.

  Du kan læse Designteknolog med speciale i Pattern Design i Herning.

  Læs mere om indhold og fag på Pattern Design (pdf)

 • Job & karriere

  Med en toårig uddannelse som Designteknolog med speciale i Pattern Design, er du klar til et job som konstruktionsassistent i mode- og livsstilsbranchen.

  Dit job som konstruktionsassistent vil typisk bestå i at assistere konstruktøren i arbejdet med at konstruere mønstre til kollektionerne og igangsætte produktion.

  Det kan eksempelvis være at udarbejde målskemaer og mønstre, arbejdstegninger i Adobe programmer, dokumentation til produktion, kommentere og godkende kollektionssamples mm.

  Videreuddannelse

  Mange designteknologer vælger at tage overbygningen Professionsbachelor i Design & Business på VIA Design, som giver mere nuancerede jobmuligheder med et større ansvarsområde.

 • Kontakt

  Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

  Har du spørgsmål om optagelse
  Kontakt studievejleder  

  VIA Design 
  Birk Centerpark  
  DK-7400 Herning 

  T: +45 87 55 05 00
  E: herning@via.dk


#VIAdesign

Følg os på instagram