Sigrid Ehlert Holt

Kom helt tæt på dagligdagen som Pattern Design studerende

Konstruktør (Pattern Design)

Specialeretning på designteknologuddannelsen

Har du sans for detaljen, og vil du være med til at skabe tøj, der sidder perfekt? Vil du tolke designerens tegninger, udarbejde arbejdstegninger og give produktet form? Så bliv konstruktør.

Om specialet

 • Indhold & fag

  Få en grundlæggende forståelse for modebranchen.

  Designteknolog med speciale i Pattern Design er en 2-årig erhvervsakademiuddannelse, der udbydes i Herning. Her får du en grundlæggende viden om konstruktionsfaget og de mekanismer, der gør sig gældende i modebranchen.

  Fokusområder

  Studiet er praktisk orienteret, og du får en overordnet indføring i materialer og det at lave mønstre til beklædning i alle størrelser. Du tilegner dig grundlæggende viden om dametøj og bliver oplært i konstruktionsprogrammet CAD, som er et vigtigt arbejdsredskab for konstruktøren.

  Specialet giver dig viden om grundlæggende teorier inden for konstruktion af mønstre og det at skabe dametøj i flere størrelser (graduering). Du lærer også, om de forskellige processer tøjet skal igennem fra designskitse til færdig produktion.

  Som uddannet designteknolog har du forståelse for vigtigheden af at samarbejde på tværs af virksomhedens afdelinger.

  Læs mere om de enkelte specialeretninger og fag (pdf)

  Læs mere om designteknologuddannelsen, optagelseskrav og internationale muligheder

 • Job & karriere

  Hjælp med at udarbejde målskemaer og arbejdstegninger.

  En Designteknolog med speciale i Pattern Design kan indgå i et team som assistent for konstruktøren. Dit job bliver at hjælpe konstruktøren med at udarbejde målskemaer og arbejdstegninger, som er en del af det forberedende arbejde, når kollektionen skal igangsættes. Som assistent kan det også blive din opgave at udføre kvalitetstjek på kollektions- og produktionsprøver.

  Videreuddannelse

  De fleste designteknologer vælger at tage overbygningen Professionsbachelor i Design & Business, som giver mulighed for en mere nuanceret jobfunktion med et større ansvarsområde. Det kan du gøre her hos os eller på en anden uddannelsesinstitution.

 • Kontakt

  Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

  Har du spørgsmål om optagelse
  Kontakt studievejleder  

  VIA Design 
  Birk Centerpark  
  DK-7400 Herning 

  T: +45 87 55 05 00
  E: herning@via.dk

Studerende deler deres studieliv på Instagram

#viadesign | Join VIA Design on Instagram @via_design