Designteknolog med speciale i Retail Design & Management

Specialeretning på designteknologuddannelsen

Bliv retail manager og vær med til at designe, indrette og lede butikker i mode- og livsstilsbranchen.

Om Retail Design & Management

 • Indhold & fag

  Designteknolog med speciale i Retail Design & Management er en 2-årig erhvervsakademiuddannelse. 

  Designteknolog med speciale i Retail Design & Management er for dig, som ønsker at varetage opgaver inden for indretning og design af kommercielle rum, salg og ledelse.

  • Du skal lære at designe, indrette og lede butikker i mode- og livsstilsbranchen.
  • Du arbejder med trends, den digitale udvikling og forbrugeradfærd og kan derfor hjælpe med at målrette butikkens koncept og fremtoning til målgruppen.
  • Du får indsigt i at analysere markedet og fortolke resultaterne, så du kan omsætte din viden kommercielt i et både online og fysisk forbundet univers.

  Fagene giver dig kompetencer til at skabe visuelle udtryk, der kommunikerer virksomhedens DNA. Du får viden om at skitsere, trimme og dekorere en butik, så dens visuelle udtryk stemmer overens med butikskædens værdier og i sidste ende genererer salg.

  Uddannelsen ruster dig til at udføre relevante analyser, opstille løsningsforslag og deltage i udviklingen af konceptet inspireret af internationale markedstendenser.

  En kreativ og praktisk uddannelse

  Styrken i din uddannelse er vekselvirkningen mellem specialefag, valgfag og fællesfag, hvor du samarbejder med studerende fra uddannelsens øvrige specialer. Det giver dig et stærkt netværk blandt medstuderende og en forståelse for, hvorfor det er vigtigt at samarbejde på tværs af virksomhedens afdelinger, når du senere skal ud i job.

  Virksomhedspraktik er ligeledes vigtigt for at give dig en god indsigt i branchens måde at arbejde på.

  Du får en kreativ og praksisrettet uddannelse, som er orienteret mod mode- og livsstilsbranchen, så du sikres en særlig forretningsforståelse for samspillet mellem design og business.  

  Kreativt design- og businessfagligt studiemiljø

  Din uddannelse foregår i et stærkt design- og businessfagligt miljø og i tæt samarbejde med mode- og livsstilsbranchens virksomheder. Du har de nyeste teknologier til rådighed i unikke værkstedsfaciliteter og laboratorier, som giver dig rig mulighed for at eksperimenter med prototyper. Desuden får du adgang til højt specialiseret viden og know-how, som er med til at forme din faglighed og fremtid.

  Du kan læse designteknolog med speciale i Retail Design & Management i Herning.

  Læs mere om de enkelte specialeretninger og fag (pdf)

  Læs mere om designteknologuddannelsen, optagelseskrav og internationale muligheder

 • Job & karriere

  Med en toårig uddannelse som Designteknolog er du klar til et assistent-job i mode- og livsstilsbranchen.

  Som Retail designer og manager kvalificerer du dig til et job i mode- og livsstilsbranchen. Fx som assisterende designer i en indretningsafdeling eller som bestyrer af en butik.

  Dit job vil typisk bestå i at forbedring og optimering af butikkens drift og arbejdsgange.

  Du udvikler retailkoncepter og anvender ledelsesværktøjer i den daglige drift af butikken. Du vil ofte have tæt kontakt med indkøb, marketing og salg

  Videreuddannelse

  Mange designteknologer vælger at tage overbygningen Professionsbachelor i Design og Business på VIA Design. Denne uddannelse giver mere nuancerede jobmuligheder med et større ansvarsområde.

 • Kontakt

  Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

  Har du spørgsmål om optagelse
  Kontakt studievejleder  

  VIA Design  
  Birk Centerpark
  DK-7400 Herning 

  T: +45 87 55 05 00
  E: herning@via.dk


#VIAdesign

Følg os på instagram