Designteknolog med speciale i Visual Fashion Communication

Vil du være med til at udvikle mode- og livsstilsbranchens visuelle kommunikation til analoge og digitale medier? Så læs Visual Fashion Communication.

Om specialet

 • Indhold & fag

  Du kan læse Designteknolog med speciale i Visual Fashion Communication i Herning. 

  Designteknolog med speciale i Visual Fashion Communication er for dig, som har lyst til at arbejde kreativt med grafiske kommunikation rettet mod mode- og livsstilsbranchen.

  Du skal forholde dig til branchens puls og foranderlighed og lærer at analysere et brands DNA for at kunne udvikle en visuel kommunikation der understøtter brandets identitet.

  Du skitserer i hånden og får undervisning i Adobe Creative Cloud programmer, så du kan udarbejde et professionelt kommunikationsmateriale til at understøtte dine ideer.

  Fagene skal give dig kompetencer til at arbejde med idéudvikling, trendresearch, målgruppeanalyse,  kommunikationsmedier og produktionsteknik, så du kan planlægge en kommunikationsproces fra idé til færdigt produkt.  Du skal desuden tegne logoer, udarbejde magasiner og brochurer, designe websites, designe grafiske identitet og sikre en effektfuld opdatering af sociale medier.

  Styrken i din uddannelse er vekselvirkningen mellem specialefag, valgfag og fællesfagene, hvor du samarbejder med studerende fra uddannelsens øvrige specialer. Det giver dig et stærkt netværk med medstuderende og en forståelse for, hvorfor det er vigtigt at samarbejde på tværs af virksomhedens afdelinger, når du senere skal ud i job.

  Virksomhedspraktik er ligeledes vigtigt for at give dig en god indsigt i branchens måde at arbejde på. Studietur til relevant fagmesse medvirker til at holde dig opdateret på den grafiske designudvikling.

  Du får en kreativ og praksis rettet uddannelse som er orienteret mod mode- og livsstilsbranchen og du lærer at forholde dig til sustainability og bæredygtige løsninger. 

  Din uddannelse foregår i et stærkt designfagligt miljø og i tæt samarbejde med branchens virksomheder. Du har nyeste teknologier til rådighed på værkstederne, hvor du kan realisere dine ideer indenfor eksempelvis analog og digital tekstilprint, lasercut, mm.

  Du kan læse Designteknolog med speciale i Visual Fashion Communication i Herning.

  Læs mere om indhold og fag på Visual Fashion Communication (pdf)

 • Job & karriere

  Med en toårig uddannelse som Designteknolog med speciale i Visual Fashion Communication, er du klar til et job som grafisk assistent eller AD assistent i mode- og livsstilsbranchen.

  Dit job som assistent vil typisk bestå i at assistere grafikeren i det daglige arbejde. Det kan eksempelvis være hjælp til  at udvikle visuelle identiteter, tekstildesign eller illustrationer og layout til både trykte medier og websites.

  Videreuddannelse

  Mange designteknologer vælger at tage overbygningen Professionsbachelor i Design og Business på VIA Design, som giver mere nuancerede jobmuligheder med et større ansvarsområde.

 • Kontakt

  Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

  Har du spørgsmål om optagelse
  Kontakt studievejleder  

  VIA Design 
  Birk Centerpark
  DK-7400 Herning 

  T: +45 87 55 05 00
  E: herning@via.dk

Studerende deler deres studieliv på Instagram

#viavisual | Join VIA Design on Instagram @via_design