Visual Fashion Communication

Specialeretning på designteknologuddannelsen

Vil du designe hjemmesider, magasiner og brochurer? Vil du arbejde med virksomhedens grafiske identitet? Så læs Visual Fashion Communication.

Om specialet

 • Indhold & fag

  Indgå som assistent i en grafisk virksomhed og deltag i arbejdet med at udvikle layout til trykte og elektroniske medier.

  Designteknolog med speciale i Visual Fashion Communication er en 2-årig erhvervsakademiuddannelse, der kvalificerer dig til at arbejde i mode- og livsstilsbranchen. Specialet udbydes i Herning.

  Du får et grundlæggende kendskab til grafiske kommunikationsværktøjer samt forskellige designprincipper.

  Studiet centreres om de praktiske aspekter af visuel formidling, og du opnår kompetencer i at tegne logo, designe hjemmesider, magasiner, brochurer og udvikle en virksomheds grafiske identitet. Til forskel fra andre grafiske uddannelser har Visual Fashion Communication fokus på mode- og livsstilsbranchen.

  Grafiske redskaber

  I løbet af studiet får du et grundlæggende kendskab til det grafiske fagområdes metoder og redskaber. Du bliver undervist i Adobe-pakkens programmer, som Illustrator, InDesign, Photoshop og Flash, og du lærer at udarbejde professionelt præsentationsmateriale.

  Specialet giver dig viden om idéudvikling, trends, formidling og målgrupper. Du får også en solid produktionsteknisk indsigt, så du kan planlægge en kommunikationsindsats fra start til slut.

  Uddannelsen har en tværfaglig del, der giver forståelse for vigtigheden af at samarbejde på tværs af virksomhedens afdelinger.

  Læs mere om de enkelte specialeretninger og fag (pdf)

  Læs mere om designteknologuddannelsen, optagelseskrav og internationale muligheder

 • Job & karriere

  Vær med til at skabe en virksomheds visuelle identitet.

  Som designteknolog med specialet Visual Fashion Communication kvalificerer du dig til et job som grafisk- eller AD-assistent og kan arbejde med at udvikle en virksomheds visuelle identitet - fx visitkort, logo og brevpapir.

  Desuden opnår du kompetencer til at udarbejde layout til både trykte medier og hjemmesider. Du vil også være i stand til at briefe forskellige bureauer på opgaver, der skal passe ind i virksomhedens strategiske kommunikation.

  Videreuddannelse

  De fleste designteknologer vælger at tage overbygningen Professionsbachelor i Design og Business, som giver mulighed for en mere nuanceret jobfunktion. Du kan også vælge at tage en overbygning på et udenlandsk universitet.

 • Kontakt

  Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

  Har du spørgsmål om optagelse
  Kontakt studievejleder  

  VIA Design 
  Birk Centerpark
  DK-7400 Herning 

  T: +45 87 55 05 00
  E: herning@via.dk

Studerende deler deres studieliv på Instagram

#viavisual | Join VIA Design on Instagram @via_design