Mød Oguz fra VIA Pædagogisk Assistent uddannelse

Oguz valgte pædagogisk assistent som tak for hjælp

Oguz valgte pædagogisk assistentuddannelse
Oguz Yildirhim arbejder som pædagogisk assistent i en SFO. Her er han både med i skolen i den understøttende undervisning og i SFO'en
Som teenager blev Oguz Yildirhim anbragt på en institution, fordi han var kommet ud i kriminalitet. Men pædagoger hjalp ham videre. Så da han skulle omskoles, var han ikke længe om at vælge uddannelsen til pædagogisk assistent. 

Oguz valgte pædagogisk assistent som tak for hjælp

Først var 30 årige Oguz Yildirhim slagter og arbejdede som tarmrenser. Men en dårlig skulder tvang ham til at skifte spor. Da der var omskoling på tale, var Oguz ikke længe om at beslutte sig. Som ung var han noget af en ballademager og blev anbragt på en pædagogisk institution. 

”Jeg var ude i noget skidt og kunne ikke selv komme ud af det. Men pædagogerne hjalp mig og det vil jeg gerne takke dem for. Det tænkte jeg, at jeg kunne ved at hjælpe andre, der har brug for pædagogisk støtte,” siger Oguz Yildirhim.  Og så startede han på pædagogisk assistentuddannelsen. 

Pædagogisk støtte i undervisningen

Først var han meget spændt på, om han overhovedet kunne klare det. For skolebænken har aldrig været hans kop te. Men koblingen mellem teori og praksis på den pædagogiske assistentuddannelse viste sig at være det helt rigtige for Oguz.

”Jeg har aldrig været vild med at gå i skole, men på pædagogisk assistentuddannelsen var det noget andet. Først undervisning på uddannelsen og så ud og prøve det af i en pædagogisk institution. Det gav god mening for mig,” siger Oguz, der i sin sidste praktik kom på i en SFO. Efter et halvt år her, tilbød lederen ham fuld tid i skolens SFO. Timerne er delt mellem SFO’en og skolen. Her er han blandt andet med i idrætstimerne, hvor han fungerer som pædagogisk støtte i undervisningen. 

”Det er meget forskelligt, hvad jeg laver. Det kommer helt an på gruppen af elever. Det kan være lige fra at hjælpe en handicappet dreng, der kræver al min støtte, til en gruppe børn, hvor der kan være behov for ekstra pædagogisk hjælp,” siger Oguz. 

Muligvis en pædagoguddannelse

Han kom til Danmark fra Tyrkiet som syvårig. Til en fremmed kultur som hverken han eller hans forældre forstod. Så han har stor forståelse for børn og unge med anden kulturel baggrund og den målgruppe. Lige nu er han gift og far til to små børn. Men måske får han lyst til at læse videre til pædagog for udvide sit arbejdsfelt. Fx til at arbejde med tokulturelle børn og unge, der ikke helt kan finde ud af det danske samfund. Og derfor er han rigtig glad for, at pædagogisk assistentuddannelsen giver adgang til at søge videre ind på pædagoguddannelsen.