Anita Che

Stilling: Byggeleder ved Torntoft & Mortensen
Uddannelse: Bygningsingeniør

Min baggrund
Jeg har altid beundret store arkitektoniske bygninger og undret mig over, hvordan en bygning bliver bygget. Men uddannelsen som bygningsingeniør skræmte mig lidt, fordi man skal have en forståelse for det matematiske.
Jeg begyndte derfor med suppleringskurser i matematik A og fysisk B for at se om de naturvidenskabelig fag var noget for mig. Efter endt kurser blev jeg optaget på ingeniørstudiet. 
Jeg syntes, de første måneder var hårde, men efter første semester fik jeg mere tiltro til mig selv, og i dag er jeg færdiguddannet bygningsingeniør. 

Mit job som byggeleder
Kort tid efter studiet begyndte jeg som byggeleder hos det lokale byggefirma Torntoft og Mortensen. 
Som byggeleder er min primære opgave byggeledelse, og jeg er del af holdet, som har ansvaret for et stort byggeprojekt på Horsens Havn. Sammen med projektlederen og de øvrige byggeledere arbejder vi som et team med opgaven, der består af flere bygninger med både boliger og erhverv.

Mange delopgaver i et stort byggeprojekt
Som bygningsingeniør har du en god baggrundsviden om byggeprocesser. Jeg er med til at indrette byggepladsen nede på havnen, og jeg har udarbejdet tidsplaner for de forskellige delprojekter.
Derudover har jeg ansvaret for den lokale infrastruktur med veje gennem området, og jeg begynder snart at forbinde vores byggegrund til resten af byen ved at bygge et lyskryds. Senere går vi i gang med at støbe en underjordisk parkeringskælder for en del af projektet.

Jeg er godt forberedt på arbejdslivet
Min uddannelse har givet mig et godt fagligt grundlag, som jeg bruger i mit arbejde som byggeleder. Jeg bruger dagligt alt, hvad jeg har lært om planlægning og udførelse af byggeprojekter. 

Mine råd

  • Del viden og erfaringer med dine studiekammerater. Nogle kommer med en baggrund fra gymnasiet, andre er håndværkere, og I kan noget forskelligt.
  • Brug din første tid på studiet til at finde ud af, hvad der interesserer dig. Det skønne ved ingeniørstudiet er, at du kan snuse til de forskellige fagområder, før du fastlægger din egen retning.
  • I min studietid har jeg lært aldrig at udelukke noget, fordi det var svært. If you never try, you’ll never know!