Chris Allan Kragh

Stilling: Produktionsleder hos Smurfit Kappa
Uddannelse: Produktionsteknolog

Chris Allan Kragh er uddannet produktionsteknolog

Mit job

Jeg arbejder hos Smurfit Kappa, der er en af verdens største leverandører af emballage i bølgepap. Vi har 370 fabrikker i 34 lande – først og fremmest i Europa og i Sydamerika, men vi har også et par fabrikker i USA.

Som produktionsleder har jeg ansvaret for at planlægge og forberede produktionen af vores produkter. På min fabrik arbejder vi med specialopgaver i bølgepap. Det vil sige skræddersyede løsninger i mindre oplag, eller det vi kalder ”besværlige” kasser!

Enten er de for store til vores maskiner og skal måske limes i hånden eller også har de særlig konstruktion, der kræver mere manuelt arbejde. Vi har mange forskellige typer af ordrer, og det kræver kreative løsninger.

Jeg kan godt lide at skabe nyt 

Uddannelsen til produktionsteknolog valgte jeg, fordi jeg syntes, det kunne være spændende at arbejde i en international virksomhed. Jeg har altid været glad for at arbejde projektorienteret og være med til at skabe noget.

Tømrere og murere, der arbejder meget konkret med et projekt, har jeg stor respekt for. Hele tilblivelsesprocessen af et nyt produkt, i mit tilfælde af bølgepap, synes jeg, er dybt interessant

Og jeg er godt rustet til mit job i dag.

 

Fra min uddannelse har jeg fået en god forståelse for hele produktionsflowet, og jeg bruger i dag flere af de værktøjer, jeg lærte at kende som studerende, når jeg skal planlægge produktionen af en ny vare

 

Mine råd

Husk at søge bredt, når du skal ud i praktik, lave projekt med en virksomhed eller til at søge job. Lad være med kun at gå målrettet efter nogle få brancher, som fx boreplatform eller vindmølleproducenter.

 

Du bliver hurtigt låst og begrænser dine egne muligheder. Hvis jeg havde været kræsen i min jobsøgning, sad jeg ikke, hvor jeg sidder i dag. Smurfit Kappa er en fantastisk virksomhed i emballageindustrien, som er en branche, mange ikke kender – det gjorde jeg heller ikke selv.

 

Få mest muligt ud af din uddannelse. Det er altid vigtigt, at du engagerer dig og involverer dig i dit studie.