Christian Glad Granding

Stilling: Socialpædagog på Psykiatrisk Hospital i Risskov
Uddannelse: Pædagoguddannelsen

Christian Glad Granding


Mit job

Jeg arbejder som socialpædagog på en lukket, retspsykiatrisk afdeling, hvor alle patienter har en anbringelses- eller behandlingsdom. Vi hjælper dem med alt lige fra psykiatrisk, medicinsk og psykologisk behandling til træning af deres sociale kompetencer. 

Min arbejdsdag er altid uforudsigelig, og jeg ved aldrig, hvad der sker rundt om næste hjørne. Vi arbejder med meget syge mennesker, og det kan på den måde godt være en hård arbejdsplads.

Jeg skal altid være klar til at rykke ud på en alarm, hvis en kollega har brug for hjælp med en aggressiv eller truende patient. Men jeg oplever det ikke som skræmmende. Tværtimod er det med til at gøre jobbet spændende og fagligt udfordrende.

Som pædagog føler jeg, at jeg gør en vigtig forskel i afdelingen, fordi jeg evner at se bag om sygdommen og arbejde med det hele menneske.

Min dagligdag 

Jeg er med til at lave forskellige aktiviteter med patienterne, fx spiller vi pool, fodbold, kører motor cross og har madgrupper, hvor vi handler ind og laver mad sammen. 

Jeg tager dem også med på cafe, i biografen eller på udflugter, vi har fx lige været i Den Gamle By. 

Jeg observerer, hvordan de klarer de forskellige dagligdags situationer og hjælper dem med at tackle de udfordringer, de møder, når de skal begå sig socialt og ude i 'den virkelige verden'. 

Min passion 

Det bedste ved mit arbejde er, at jeg kan gøre en forskel for mennesker, der har det rigtig svært. Give dem et godt liv på deres præmisser og være med til at udvikle deres sociale kompetencer. 

Der er noget godt i os alle sammen, og jeg trives rigtig godt med at arbejde med de positive ting i mennesket.

Det er enormt spændende at arbejde i tværfaglige teams med psykiatere, ergoterapeuter, fysioterapeuter, psykologer og sygeplejersker. Vi kan hjælpe patienterne på vidt forskellige måder.