Jonas Vase Povlsen

Stilling: Rådgivende ingeniør ved Rambøll
Uddannelse: Bygningsingeniør

Jonas Vase

Mit job
Min rolle som ingeniør ligger inden for projektering, hvor jeg står for at beregne og designe de konstruktionsmæssige elementer af byggeriet. Det kan indebære forskellige elementer og materialer som træ, stål og beton. 
Som nyuddannet bygningsingeniør er der meget, som man skal lære, og det tager tid at komme ind i systemerne. Heldigvis er jeg hos Rambøll omringet af gode og hjælpsomme kollegaer. 

Et byggeri kræver tværfagligt samarbejde
Mit første projekt var et boligområde, hvor der skulle udføres to typer familieboliger samt et fælleshus. Jeg havde ansvaret for de stabiliserende/bygningsmæssige elementer og skulle beregne dimensioner for dem, og hvordan samlingerne skulle udføres. 
Igennem projektet arbejdede jeg sammen med andre fagområder på kontoret som VVS/ventilation, EL, og Vej/anlæg samt de tekniske assistenter, som hjælper med tegningerne. Derudover havde jeg et tæt samarbejde med arkitekten og entreprenøren for at finde de passende løsninger. 

Fra tegning til færdigt byggeri
Som rådgivende ingeniør skal du være fleksibel og klar til, at der kan opstå ændringer i projektet. Et byggeprojekt kræver god kommunikation mellem de forskellige parter, både interne og eksterne. Projektet går igennem forskellige faser, hvor detaljegraden stiger. I sidste ende har man udarbejdet de arbejdstegninger, som håndværkerne bruger ude på byggepladsen. 

Mine råd

  • Uddannelsen som bygningsingeniør giver mange muligheder. 
  • Du kommer ikke til at bruge alt, hvad du lærer på uddannelsen, men du får en god forståelse for de forskellige fagområder og ved, hvad man skal tage højde for.
  • Uddannelsen giver en god baggrundsviden, som du kan bruge til at bygge videre på – for vi forsætter med at lære i hele vores arbejdsliv.