Maria og Signe rykker grænserne for AR og VR

Med deres succesfulde produktionsfirma MANND bider Maria Herholdt Engermann og Signe Ungermand skeer med de allerbedste i verden inden for AR, VR og Immersive media og samarbejder med blandt andet klimaorganisationen Connect4Climate og co-founderen af Microsoft, Paul Allen. 
 

Signe og Maria Multiplatform Storytelling & Production

Hvad tager I med jer fra MSP uddannelsen?

Som elev på MSP kommer man nærmest så tæt på den virkelige verden som muligt, i det uddannelsen gør en kæmpe dyd ud af at koble teori og praksis sammen med det virkelig erhvervsliv.

Man lærer at stå til ansvar overfor kunder og ens produkt, hvilket gør at man hele uddannelsen igennem har lyst til at yde sit bedste, samt bruge tid og kræfter uden for klassens rammer på at udvikle og dygtiggøre sig. 

Som elev på MSP kommer man nærmest så tæt på den virkelige verden som muligt

Samtidig er uddannelsen utrolig kreativ og hands-on orienteret, og man får masser frihed til at lege og eksperimentere med forskellige medieformater.

En af de ting. vi har taget med os videre, er vigtigheden af, at man kun får det ud ud af uddannelsen. som man selv er villig til at lægge i det. Det kræver en indsats og et engagement for at få ting til at ske.

Det at tage kontrol og styring over at realisere en drøm har været en stor drivkraft for at kunne etablere os som professionelle i erhvervslivet, og have tiltro til vores håndværk igennem vores firma, MANND.

Hvad laver I i dag?

Vi har grundlagt firmaet MANND på baggrund af vores bachelorprojekt “Separate Silences”, en filmisk VR installations-oplevelse. MANND er et VR & AR produktionsfirma, som fokuserer på at skabe unikke eksperimenterede VR & AR oplevelser; herunder installationer, inddragelses af sensoriske effekter og interaktivitet.

Vi prøver at gøre vores for at bidrage til at skabe den næste generation af branded content og medieunderholdning.

Som stiftere af et nystartet og voksende firma har vi mange hatte på i løbet af dagen. Vi forsøger at skabe et solidt grundlag for vores produkt (VR, AR installationer), som hidtil har været ukendt eller ikke tilgængelig, grundet den relative nye teknologi.

Vi er derfor meget inde over samtlige faser af sådanne produktioner, herunder; project management, administration, budgettering, konceptudvikling, produktion og post produktion.

Herudover er vi producere på vores interaktive projekter, som primært bliver skabt via game engines af programmør og 3D animationer.

Vi bruger også en god mængde tid med udlandsrejser, både i forbindelse med produktioner og konferencer såvel som at fremvise flere af vores VR oplevelser, hvoraf flere har opnået national samt international succes.

Vi er meget stolte af, hvad vi har opnået på så kort tid. Vi føler, at vi har en finger med i spillet, når det gælder definitionen af filmisk VR som genre, og at vi dermed er med blandt pionererne i denne fase

Hvad har været den fedeste oplevelse?

Vores vildeste oplevelse hidtil har været at få stor international anerkendelse for vores arbejde inden VR feltet med de projekter, vi har skabt. Vi har blandt andet været på Cannes- Venedig- og Luxembourg Film Festival med bachelorprojektet Separate Silences.

Signe og Maria Multiplatform Storytelling & Production

Vi har formået at få nogle store internationale samarbejdspartner, herunder klimaorganisationen Connect4Climate stiftet af World Bank Group og Vulcan Productions stiftet af co-founderen af Microsoft, Paul Allen, som vi har skabt oplevelsen X-Ray Fashion med.

Signe og Maria Multiplatform Storytelling & Production

Hvad er jeres fremtidsdrømme?

Vi drømmer om fortsat at dygtiggøre os i at forstå kompleksiteten og forbrugsværdien af Immersive Media, som VR & AR hører ind under. Vi drømmer om at være med til at skubbe grænserne og nå op på niveau med de bedste inden for dette medie.

Med hver af de større projekter, vi begiver os ud i, ønsker vi at videreudvikle os, så vi kan bidrage til en større forståelse af hvilken historier, vi kan fortælle inden disse “rammer”.

Man skal ikke være bange for at føre ideer ud i livet, også selvom man måske ind imellem fejler, for det lærer man også meget af.

Hvis I skulle anbefale MSP uddannelsen til andre, hvad ville I så sige?

Hos MSP har man som elev frie rammer til at finde netop den retning, som er rigtig for en selv inden for det kreative, visuelle medielandskab.

Man skal forberede sig på, at man selv skal lægge en masse kræfter og ressourcer i sit arbejde for at opnå sin drøm.

Intet kommer af selv selv, men hvis man kæmper for det, man tror på og brænder for, bliver udbyttet det hele værd.