Mathias er ergoterapeut i socialpsykiatrien

 

 

 

Jeg har uddannet mig til ergoterapeut, fordi jeg gerne vil gøre en forskel for de mennesker, der har det svært. Jeg vil gerne støtte dem til større deltagelse i deres egen hverdag.
Mathias Dahl Kjær

Mit job

Jeg har uddannet mig til ergoterapeut, fordi jeg gerne vil gøre en forskel for de mennesker, der har det svært. Jeg vil gerne støtte dem til større deltagelse i deres egen hverdag. Jeg arbejder på et længerevarende botilbud i Holstebro Kommune for borgere, som har psykiske sygdomme.

Jeg hjælper dem med forskellige hverdagsaktiviteter, så de får et bedre liv og mere livsglæde. Fx kan de i hverdagen have udfordringer med at lave mad. Her kan jeg gå ind og støtte dem og guide dem i at lave maden. Nogle har fx også brug for tryghed. Jeg kan give dem tryghed ved at være der. Være sammen med dem i nogle situationer, de har svært ved.

Overordnet set er jeg rigtig glad for endelig at have fundet min hylde. Det har virkelig givet mig noget ro i forhold til at fordybe mig noget mere i arbejdet.


 

Og så er det helt vildt fantastisk at se, hvordan fagligheden som ergoterapeut virkelig passer ind i socialpsykiatrien. Man kan faktisk se, at man gør en forskel. 

Det man har snakket om hele ergoterapeutuddannelsen, i forhold til at have fokus på hverdagsaktiviteter og hjælp til selvhjælp, det fremmer virkelig borgernes sundhed. Som der jo også står i alle metoder, tilgange og teorier. Det virker. 

Mine fremtidsdrømme

Mit drømmejob er at arbejde med mennesker inden for socialpsykiatrien, da jeg synes, det er et fantastisk givende arbejde. Et arbejde, hvor mine faglige og personlige kompetencer kan blive udfoldet og udfordret. 

De bedste råd fra Mathias til dig, der overvejer at læse til ergoterapeut

  • Snak med andre ergoterapeuter. Stil undrende spørgsmål, og vær nysgerrig på deres arbejde. Det er tusind gange nemmere at forstå ergoterapi, hvis du har noget at koble det til. 
  • Find et relevant studiejob. Her har du mulighed for at afprøve teori, tilgange og metoder fra uddannelsen i praksis. For mig har studiejobbet desuden ført til en fast stilling allerede som nyuddannet ergoterapeut.