Mie Lenler-Petersen

Stilling: Fysioterapeut på klinik for Børn & Unge, Hammel Neurocenter
Uddannelse: Fysioterapeutuddannelsen

Mie Lenler Petersen, Fysioterapeut


Mit job

Jeg arbejder som fysioterapeut, fordi jeg altid har været optaget af krop og bevægelse. 

I dag er jeg ansat som fysioterapeut på klinik for Børn & Unge på Hammel Neurocenter. Jeg har altid vidst, at jeg gerne ville arbejde med børn, og under uddannelsen blev jeg bekræftet yderligere i det gennem et valgfag inden for børnefysioterapi. 

Efter endt uddannelse var jeg heldig at få et vikariat som børnefysioterapeut på Aarhus Universitetshospital Skejby. Her var jeg ansat 1,5 år inden jeg startede i min nuværende stilling.


Mine råd


  • Du skal turde udvide din horisont og se fysioterapi i det brede perspektiv og ikke blot som uddannelsen for den, der arbejder med sportsskader på en klinik. 


  • Uddannelsen er en basis uddannelse, som præsenterer dig for de forskellige aspekter inden for faget. Det er først efter endt uddannelse, at du kan specialisere dig inden for det, du finder mest interessant. 


Som fysioterapeut kan jeg gøre en forskel - hvad end det er for et barn født med lidelse i bevægeapparatet, en voksen der brækker sit ben eller en person, der kommer ud for en ulykke og pludselig ikke kan bevæge sig.Jobbet som fysioterapeut er enormt bredt, og man kan (næsten) tage det i netop den retning, man ønsker det. I mit nuværende job holder jeg mest af alle de skønne børn og familier, jeg møder i min hverdag. Når man arbejder så tæt på et barn og deres familie i en periode af deres liv, som de aldrig havde forestillet sig at skulle havne i, er det vigtigt at se hele familien og deres individuelle behov - og bygge rehabiliteringen op omkring dette. 

Mie Lenler-Petersen i skoven

Jeg bliver inspireret af folk, der er passionerede omkring det, de gør. Hvor jeg kan mærke, at de har et mål og arbejder ud fra det og ikke lader sig slå ud af udfordringer og bump på vejen, men derimod tager det med som en styrke, der kan gøre resultatet endnu bedre.