Patrick Vinding Olesen

Stilling: Partner og medejer i Furbazaar
Uddannelse: Value Chain Managment (ikke færdiguddannet)

Patrick Vinding

Mit job

Jeg har stiftet Furbazaar.dk sammen med en studiekammerat fra Value Chain Management-uddannelsen. Furbazaar er en af verdens førende og største webshops inden for pels og pels-accessories. Vi har en bred produktportefølje med alt fra accessories til nogle få hundrede kroner til specialsyede pelse fra 10.000 kr. og helt op til 40.000-50.000 kr.

Det var en tilfældighed, at jeg kom ind i pelsbranchen. Og det startede egentlig med, at min partner Daniel Skovbakke og jeg skulle i praktik. Daniel kendte en virksomhedsejer, der solgte pelse og skind og vi fandt på at udvikle en webshop så virksomheden kunne få solgt ud af sit varelager med pelse, der var gået lidt af mode.

I dag har Furbazaar fire webshops. Vi har webshops specifikt rettet mod det danske, tyske og engelske marked, desuden har vi en international .com side. Vi har solgt vores produkter i 40 lande, men vi satser primært på det danske, tyske og engelske marked. Det er på de markeder vi ser mest potentiale. 

Selvom vi omsatte for 500.000 de første tre måneder og omsætningen steg med 400% fra det første til det andet år, gik der et år, før vi kunne udbetale den første beskedne løn til os selv.

Før jeg startede på Value Chain Management-uddannelsen blev jeg uddannet revisor. Så jeg sidder meget med Furbazaars regnskaber, tal og budgetter. De ting er vigtige at holde styr på, så vi hele tiden forstår hvor vi kan og skal blive bedre.

Desuden bruger vi løbende vores tid på at bygge vores eget CRM-system op. Systemet hjælper os med at holde styr på vores interne data, opgaver og marketingindsats på de forskellige markeder vi opererer på.

Mine råd

  • Det har været en kæmpe fordel for mig, at jeg har etableret en virksomhed, samtidig med at jeg har læst VCM. For mange af de ting jeg har lært på studiet, kan jeg overføre direkte til virksomheden.

  • Hvis du starter din egen lille virksomhed samtidig med, at du studerer, skal du selvfølgelig ikke være dumdristig. Men nogle gange skal man også springe ud i det, uden nødvendigvis at vide alt. Og du lærer rigtig meget gennem learning by doing.

  • Hvis du skal skrive opgave for en virksomhed eller hvis du skal i praktik, så brug tid på at sætte dig ind i virksomheden. Sæt dig i virksomhedens sted, brug dine kritiske briller og giv dine input til, hvad der kan gøres bedre.