Rasmus Nowack-Rosenquist

Stilling: Eksportingeniør i IT afdelingen hos Siemens Gamesa Renewable Energy 

Uddannelse: Global Business Engineering (eksportingeniør)

Specialisering: softwareudvikling

 

Jeg sidder i min drømmestilling lige nu. Fordi jeg har indflydelse, og jeg er der, hvor tingene sker! 
Rasmus Nowack-Rosenquist om sin stilling ved Siemens Gamesa Renewable Energy.

Min uddannelse

Jeg valgte uddannelsen til Global Business Engineering (eller eksportingeniør, som den hedder hvis man tager den med dansk som undervisningssprog), fordi jeg syntes den var bred nok til åbne op for flere spændende muligheder uden dog at være så bred, at den ikke gav mening. Det er en super blanding af tekniske områder kombineret med økonomi, sprog og kultur samt ’teamwork’ og forståelse for mennesker. På uddannelsen skal man specialisere sig fra 3. semester. Jeg valgte softwareudvikling, og det har jeg ikke fortrudt. 

Mit job

Jeg sidder i IT afdelingen hos Siemens Gamesa Renewable Energy i Brande. Jeg startede i PLM (Product Lifecycle Management) afdelingen og er sidenhen skiftet til en mere tværgående rolle i IT. I dag sidder jeg i afdelingen, som hedder Processes and Tools – så definitionen af hvilke processer, der skal følges af hele organisationen. Man kan sige, at IT er en stabsfunktion for resten af organisationen, og mit team er en stabsfunktion til IT – så en stab i staben – hvilket er temmelig cool at være en del af.

Jeg programmerer ikke selv 

Jeg sidder ikke selv og programmerer. Jeg samarbejder derimod med udviklerne og er med til at sætte kravene til de værktøjer de skal lave. 

Det er derfor en forudsætning, at jeg ved, hvordan man programmerer, og hvordan forskellige systemer arbejder sammen.Min opgave er nemlig at definere de overordnede processer i IT. Det vil sige, hvordan vi arbejder i forskellige situationer. Opgaverne strækker sig fra koordinering til en hel del lavpraktisk arbejde i form af verificering og validering af forskellige måder at arbejde på i de forskellige geografiske regioner.

Jeg elsker alsidigheden i mit arbejde

Det jeg allerbedst kan lide ved mit arbejde er, at det er så alsidigt. Jeg sidder i en lille men også meget international afdeling, hvor jeg har en chef i Hamborg og en kollega i Pamplona i Spanien. Jeg selv sidder til dagligt i Brande ved Herning. Det betyder, at jeg er kontaktperson for Danmark udover, at vi også har en række tværgående opgaver, som ikke er geografisk opdelt. 
Fra min uddannelse på Global Business Engineering har jeg helt sikkert fået en teknisk forståelse – men næsten lige så vigtigt også en kultur- og procesforståelse. Det er netop det, som adskiller mig som eksportingeniør fra de fleste andre i Siemens Gamesa Renewable Energy.

Jeg drømmer om at flytte til Spanien

Jeg syntes efterhånden, at jeg har lært at drømme helst skal have en høj overlægger – dvs. at hvis man sætter barren for lavt, så når man drømmene for hurtigt… Og hvad skal man så?

Når det er sagt, så føler jeg faktisk, at jeg sidder i min drømmestilling lige nu. Fordi jeg har indflydelse, og jeg er der, hvor tingene sker! Så man kan godt sige, jeg ikke fik sat barren højt nok – eller også var jeg simpelthen bare på det rigtige sted, på det rigtige tidspunkt med den rigtige uddannelsesprofil. 

Næste skridt, håber jeg, er at flytte til Spanien med min familie, når alle er klar til det. 

Mine råd

  • Vælg uddannelsen til eksportingeniør, hvis du søger en teknisk uddannelse med en international profil, hvor du får bred viden og kan indgå i mange sammenhænge og områder.
  • Drøm stort – lad være med at sætte baren for lavt.
  • Når du vælger uddannelse, syntes jeg det er vigtigst, at man er engageret, og at man 'føler for emnet‘, så man ikke ender midt i noget, hvor man på et tidspunkt tænker: ’hvad F….. laver jeg her’.