Rune Therkelsen

Stilling: Head of Technology Quality Management & EHS ved Siemens Wind Power
Uddannelse: Maskiningeniør

Mit job 

Jeg har arbejdet med lean og produktionsoptimering såvel i Danmark som på globalt plan. I Siemens Windpower var jeg først projektleder inden for lean og produktionsoptimering, siden leder med det globale ansvar for virksomhedens nacelle- og navfabrikker i Danmark, USA og Kina. Så fik jeg det globale ansvar for logistikken lagt oven i mit job som leanchef.

Efter halvandet år blev jeg tilbudt jobbet som operationel indkøbschef for tårn- og vingedele samt naceller i Siemens Windpower for hele Europa, og den stilling havde jeg, indtil jeg fik min nuværende stilling som chef for kvalitet og sikkerhed.

Rune Therkelsen

Ud over mit ønske om at arbejde som produktionsingeniør er der ikke noget i min karriere, der har været planlagt fra min side. Mulighederne er opstået hen ad vejen, og jeg har sagt ja til de tilbud, der var spændende. Også selv om det var inden for områder, jeg ikke på forhånd kendte noget til.

Mine råd 


  • Du skal vælge uddannelsen som maskiningeniør, hvis du vil have en bred og alsidig profil, som gør, at du kan gå ind i mange typer af job


  • Du har nogle kompetencer med dig, som kan anvendes i meget forskellige sammenhænge. Det giver dig mulighed for at vælge mellem mange forskellige typer job, og det er op til dig selv, hvor hårdt du vil satse på din karriere