Er du i tvivl? Prøv uddannelsen af

Er du i tvivl om, hvilket studie du vil søge ind på? Eller vil du gerne vide mere om en specifik uddannelse, før du beslutter dig? Her får du et overblik over forskellige muligheder for at besøge uddannelsen og prøve studielivet af.

Fire piger laver gruppearbejde

1. Studiepraktik i uge 43

Du kan komme i studiepraktik på de fleste videregående uddannelser over hele Danmark i uge 43.

Studiepraktik er for dig, der er i gang med det sidste år på en ungdomsuddannelse eller måske allerede har afsluttet den. Du kan også komme i studiepraktik, hvis du har en erhvervsfaglig baggrund.

Studiepraktik er det nærmeste, du kommer på at opleve, hvordan det er at gå på en bestemt videregående uddannelse, før du begynder på den.

Du bliver måske bekræftet i, at du er på rette spor eller finder ud af, at uddannelsen alligevel ikke er noget for dig. Studiepraktik vil altid gøre dig klogere og hjælpe dig et skridt videre i dit studievalg.

I 2020 afholdes studiepraktik online og derfor uden fysisk fremmøde. Det betyder, at uddannelserne åbner de virtuelle døre ind til både faglige indblik i uddannelsen, til hvad der kendetegner studiemiljøet og med mulighed for at møde studerende, undervisere og vejledere. 

Læs mere om studiepraktik på VIAs uddannelser

Læs mere og ansøg på studiepraktik.nu

Tag i studiepraktik og prøv din drømmeuddannelse af

2. Åbent hus

Til åbent hus kan du snakke med studerende og studievejledere om uddannelserne og få svar på de spørgsmål, du ikke kan læse dig til.

Samtidig er det en super mulighed for at få en rundvisning, mærke stemningen og få en fornemmelse for, hvordan det vil være at have en dagligdag på stedet.

Se hvor og hvornår, der er åbent hus, på uddannelsernes egne hjemmesider.

Hør Mathias, Signe og Mette fortælle, hvorfor de har valgt at tage til Åbent Hus 

3. Studerende for en dag

Oplev, hvordan det er at være studerende på netop den uddannelse, du interesserer dig for. Som regel kommer du til at følge en studerende på en helt almindelig studiedag og vil derfor deltage i fx forelæsninger, øvelsestimer og arbejde i studiegrupper.

Og du får mulighed for at stille spørgsmål til, hvordan det er at gå på uddannelsen, og hvordan hverdagen som studerende opleves indefra.

Book en studiedag på en af VIAs uddannelser

Har du specifikke spørgsmål om de enkelte uddannelsers indhold, struktur og hvordan undervisningen foregår, skal du kontakte studievejledningen på uddannelsen.

Få mere inspiration i e-bogen: Den ultimative guide til dit studievalg

4. Prøv jobbet af 

Har du en i familien, blandt dine venners forældre eller måske en nabo, der arbejder inden for det fagområde, som du interesserer dig for?

Hvis svaret er ja, så spørg, om du må komme med personen på arbejde en halv eller en hel dag, så du kan få et indblik i, hvad uddannelsen fx kan føre til.

Læs også: Find din karrierevej – der er flere jobmuligheder, end du tror 


Læs også: Find den rigtige uddannelse – 6 konkrete forslag til dig