Hvad er det særlige ved en professionsbachelor?

Teori går hånd i hånd med praktiske færdigheder, når du læser en professionsbachelor.

Du er altid tæt på virkeligheden og klar til job fra dag et som færdiguddannet - med både teoretisk viden og praktisk erfaring med i bagagen.

Få overblik over de særlige studie- og undervisningsformer, du møder på en professionsuddannelse herunder. 

PRAKTIK

Praktik på rigtige arbejdspladser er obligatorisk på alle vores uddannelser.

På flere uddannelser kommer du i praktik allerede i starten af uddannelsen og flere gange undervejs.

Du lærer at omsætte din teoretiske viden til praktiske færdigheder og får erfaring med det job, du uddanner til dig. 

Undervejs får du vejledning og feedback af faguddannet personale, der er ansat på dit praktiksted og har til opgave at guide dig i forløbet.

Det bedste ved mit studie er praktikkerne, da jeg synes, det er dér, man virkelig udvikler sig og kan koble teorien til praksis.

Maja, pædagogstuderende

PROJEKTER I SAMARBEJDE MED ERHVERVSLIVET

Projektarbejde er en central del af din uddannelse, og du vil opleve at få stillet konkrete opgaver af en virksomhed eller institution.

Du arbejder både teoretisk og praktisk med projekter som ligner problemstillinger eller opgaver i dit kommende arbejdsliv.

Du lærer også at samarbejde med studerende fra andre af VIAs uddannelser, når I i fællesskab løser opgaver.

I projekterne afprøver I den teoretiske viden i praksis og bruger jeres forskellige fagligheder til at finde nye løsninger på en problemstilling.

Allerede fra studiestart er undervisningsformen baseret på cases fra erhvervslivet, hvilket er et vigtigt og relevant element, som tiltaler mig utrolig meget. 
Karen Nebel, studerer Designteknolog

UNDERVISNING I FAGLOKALER

En stor del af undervisningen på en professionsbacheloruddannelse har fokus på at gøre dig klar til det job, du skal fungere i som færdiguddannet.

Derfor træner du dine kommende arbejdsopgaver i faglokaler på uddannelsen.

Afhængig af din uddannelse kan denne form for undervisning fx være klinisk undervisning, undervisning i laboratorier, systue, kreative værksteder, musikundervisning, idræt og bevægelse eller filmproduktion. 

Det helt centrale er, at du prøver kræfter med at løse opgaver der til forveksling ligner dem, du vil møde som færdiguddannet. 

Det sjoveste ved mit studie er klinisk undervisning. Vi prøver at undersøge vores egen urin for infektioner og måle klassekammeraternes blodtryk, puls og blodsukker niveau. Det er fedt at prøve tingene af i praksis og på egen krop - det lærer man rigtig meget af.
Nanna Skousen, sygeplejerskestuderende

TALENTFORLØB

VIA tilbyder talentforløb til dig, der har lyst og overskud til at prøve kræfter med et ekstra lag af faglige udfordringer.

Du kan fx deltage i forskningsprojekter eller andre større projekter i samarbejde med eksterne virksomheder og organisationer.

Du får chancen for at udvikle dit talent og styrke din selvstændighed i mødet med stærke faglige samarbejdspartnere og specialister.