Malou Valtersdorph Bundgaard

Uddannelse: Lærer

Malou Valtersdorph Bundgaard læser til lærer på VIA i Randers

 

Jeg startede med at læse Jura på universitetet. Men skrivebordsarbejde er slet ikke mig. Jeg skal lave noget med mennesker. Gerne unge mennesker. Så derfor lå læreruddannelsen lige til højre benet. Da jeg selv gik i skole, var jeg aldrig mega social. Det kunne godt gøre det svært at være i skolen. Derfor vil jeg være med til at gøre det bedre for de elever jeg selv bliver lærer for en dag. Give dem en god skoletid, hvor de både møder en høj faglighed og får en tryg skoledag. 

Jeg vil give mine elever en god skoletid, hvor de både møder en høj faglighed og får en tryg skoledag. Malou Valtersdorph Bundgaard

Jeg har været i praktik i både en 7. og en 8. klasse. Begge dele var både sjovt og lærerigt. Det er så fedt at være sammen med eleverne og finde ud af, at jeg er god til at undervise. Og så er det rigtig godt at afprøve noget af den teori, vi har læst i teoribøgerne. Og opdage, at nogen gange passer teori og praksis rigtig godt sammen - andre gange gør det ikke. Noget virker i bøgerne, men ikke på børnene. Så må man flikke et eller andet sammen, når man står i situationen. 

Det var spændende at komme ud i skolen og være sammen med eleverne. Både at mærke om det er noget for mig. Og samtidig er det godt at opleve, at stress og skolereformer mig her og der, altså ikke fylder det hele. Lærerjobbet er slet ikke så skræmmende, som mange går og tror. 

Som lærer handler det ikke bare om den faglige undervisning. Det sociale og pædagogiske arbejde fylder lige så meget. Og det skal man være klar til, for man får så meget fra de her børn. Det er ikke bare læreren, der giver noget til dem. De giver så meget af sig selv tilbage. 

Malou Valtersdorph Bundgaard er i praktik som lærer i Randers

Netseminar i Nørre Nissum

Fordi noget af vores uddannelse er netbaseret, er der også undervisning på VIAs læreruddannelse i Nørre Nissum. Det bliver sjovt, når vi allesammen skal derop sammen. Det bliver noget med samkørsel, god musik - og carpool fra Randers til Nørre Nissum. Det bliver hyggeligt, at vi skal derop sammen. Så selvom læreruddannelsen her i Randers er den delvis netbaseret læreruddannelse, bliver det ikke en ensom affære. For vi hører jo allesammen til her i Randers. Og vi kommer til at følges ad det meste af uddannelsen. Vi går jo sammen på Campus Randers til hverdag, og selvom noget af uddannelsen er netbaseret, mødes vi jo i vores studiegrupper her på campus - akkurat ligesom de studerende fra sygeplejerske- og pædagoguddannelsen.

Uddannelsesstation

Læreruddannelsen i Randers er en uddannelsesstation. Det betyder, at uddannelsen fysisk ligger i Randers, men er koblet sammen med VIAs læreruddannelse i Nørre Nissum. Uddannelsen er delvis netbaseret. 

  • Hele det første år foregår undervisningen på Campus Randers.
  • På andet år foregår undervisningen i alle de pædagogiske fag og praktikken også i Randers.
  • Andet og tredje undervisningsfag tager de studerende som netuddannelse.
  • På netuddannelsen foregår meget af undervisningen via nettet, i studiegrupper, og så hver 5. uge som seminar i Nørre Nissum.
Turen til Nørre Nissum bliver noget med samkørsel, god musik og carpool hele vejen. Det bliver hyggeligt at være sammen i Nørre Nissum allesammen. Malou Valtersdorph Bundgaard

Mød flere studerende og færdiguddannede