Du skal søge ind med NemID

Når du skal søge ind på en af VIAs uddannelser, skal du gøre det digitalt på hjemmesiden optagelse.dk.

Ansøgning om optagelse til alle ordinære uddannelser foregår digitalt på hjemmesiden optagelse.dk. Her søger du den eller de uddannelser, som du er interesseret i. Du skal bruge dit NemID for at ansøge, og det er dit ansvar, at ansøgningen er udfyldt korrekt, og at alle relevante bilag er uploadet.

På optagelse.dk kan du finde en udførlig vejledning, der beskriver, hvordan du udfylder ansøgningen, uploader bilag mm.

Du kan selv tjekke om ansøgning og bilag er uploadet korrekt. Hvis du logger ind på optagelse.dk, kan du se en oversigt over dine ansøgninger og de tilknyttede bilag. 

Ansøgningsfrister

Vær opmærksom på ansøgningsfristerne, som er:

  • Kvote 1: 5. juli kl. 12.00
  • Kvote 2: 15. marts kl. 12.00

NB: Ansøgere, der benytter optagelse.dk med NemID, skal have digitalt underskrevet deres ansøgninger inden den 15. marts kl. 12.00, for at ansøgningerne er rettidige kvote 2-ansøgninger.

Bestil NemID

Du skal bruge NemID, når du søger digitalt via optagelse.dk. Har du ikke allerede NemID, kan du her bestille NemID online.

Hvis du ikke har et dansk cpr-nummer, kan du søge ind uden NemID

Ansøgere, der ikke har et dansk cpr-nummer, kan søge ind gennem optagelse.dk uden NemID. Hvis du søger ind uden NemID, skal du godkende, printe og indsende en underskrevet følgeskrivelse til hver af de uddannelser, du søger ind på. 

VIA University College skal have modtaget følgeskrivelsen inden den 15. marts kl. 12.00, for at kvote 2-ansøgningen er modtaget rettidig. 

Følgeskrivelser kan ikke uploades som bilag via optagelse.dk. Men ansøgere har muligheden for at underskrive følgeskrivelsen, scanne den ind og maile den til VIA på mailadressen: studieplads@via.dk

Hvis du har brug for hjælp

Øvrige optagelsesregler