Sådan får du svar på din ansøgning

Uanset om du har søgt om optagelse i kvote 1 eller 2, så får du svar på din ansøgning sidst i juli. 

Her på siden finder du svar på ofte stillede spørgsmål omkring behandling af din ansøgning. 

Husk at du kan følge din ansøgning og kontakte os med spørgsmål på NemStudie

Find svar på dine spørgsmål

 • Får jeg en kvittering på min ansøgning?

  Efter ansøgningsfristen i både kvote 1 og kvote 2 vil du modtage en kvitteringsmail.

  Med kvitteringsmailen følger et link til VIA University Colleges selvbetjeningsportal på NemStudie

  Kvitteringsmailen sendes til den e-mailadresse, som du har oplyst, da du søgte ind på optagelse.dk. Husk, at tjekke om din kvitteringsmail eventuelt er røget i dit spamfilter.

  Bemærk: Selvom du fx har søgt om optagelse på VIAs uddannelser i starten af februar, vil du først modtage en kvitteringsmail med link til NemStudie, i starten af marts måned.

  På NemStudie kan du følge din ansøgning og sidst i juli kan du se, om du er blevet tilbudt en studieplads og takke enten ja eller nej til den. 

 • Hvor kan jeg følge min ansøgning?

  Du kan følge status på din ansøgning på NemStudie. 
  For at give dig det bedste overblik over vores behandling af din ansøgning, kan du følge status på din ansøgning til VIAs uddannelser på NemStudie. 

  På portalen vil du også modtage beskeder fra VIA vedr. din ansøgning. Desuden kan du kontakte os med spørgsmål og kommentarer til behandlingen af alle dine ansøgninger om optagelse ved VIA. 

  Det er dit ansvar som ansøger selv at holde dig orienteret på NemStudie samt at forholde dig til de beskeder, som VIA sender til dig gennem portalen. 

  Når der er nyt til dig på portalen, vil du modtage en notifikationsmails på den e-mailadresse, som du har oplyst, da du søgte ind på optagelse.dk. Husk, at tjekke dit spamfilter jævnligt, da notifikationsmails kan havne i dit spamfilter. 

  Du finder portalen på NemStudie
 • Hvornår får jeg svar på, om jeg er optaget?

  Hvis du er optaget på VIA får du svar på din ansøgning direkte fra os sidst i juli. 

  Svaret får du på VIA University Colleges optagelsesportal NemStudie den 28. juli. Dog sendes svar fredagen før, hvis den 28. juli er en lørdag eller søndag. 

  Hvis du ikke er optaget på en uddannelse hos os, vil du ikke modtage et svar fra os. I stedet vil du modtage svar fra den uddannelse, du er optaget på - eller et brev med afslag fra Den Koordinerede Tilmelding. 

  Uanset om du har søgt én eller otte forskellige uddannelser, får du altså kun ét svar.

  HUSK - du skal bekræfte din studieplads

  Når du har modtaget dit svar, er det vigtigt, at du accepterer eller afviser din studieplads inden for 5 dage.

  Du skal bekræfte din studieplads hos os på NemStudie 

  Hvis ikke du bekræfter studiepladsen på NemStudie inden for denne frist, bortfalder pladsen. Fristen fremgår også af dit uddannelsestilbud på NemStudie eller dit afslagbrev fra Den Koordinerede Tilmelding i din e-boks. 

 • Hvor får jeg information om studiestart

  Studiestart er på de fleste uddannelser omkring 1. september og 1. februar. Nogle uddannelser har dog en tidligere studiestart.

  VIAs uddannelser har ikke alle studiestart på samme dag. Se oversigt over hvornår der er studiestart på VIAs uddannelser (pdf)

  Alle øvrige relevante informationer omkring din fremtidige studiestart og dit studieforløb finder du på VIA Studienet. Her samler vi al information om din studiestart fx. mødetidspunkt, skema, introduktionsprogram m.m. 

  VIA Studienet bliver opdateret flere gange inden din studiestart, så du skal holde dig løbende orienteret.

  Sådan får du adgang til VIA Studienet

  For at få adgang til VIA Studienet skal du bruge dit VIA-brugernavn og adgangskode. Disse får du ved at gennemføre start.via.dk på din pc. 

  1. Hvis du er optaget på VIA, får du efterfølgende en mail med besked på at gennemføre start.via.dk. Beskeden sendes til den mailadresse, som du anvendte, da du søgte på optagelse.dk 
  2. For at komme ind på start.via.dk skal du bruge dit VIA ID som brugernavn og dit cpr-nummer (uden bindestreg) som adgangskode første gang du logger ind.
  3. Dit VIA ID fremgår af den mail, du modtager fra os, når du er optaget. Dit VIA ID er autogenereret og består af en række tal.
  4. Undervejs i processen skal du uploade et billede til dit studiekort, bekræfte at du har læst it-reglerne, ændre din adgangskode og tage stilling til om VIA må sende dig SMS’er.
  5. Når du har gennemført start.via.dk vil du få adgang til VIAs it-systemer og Studienet i løbet af 24 timer.

  Virker det ikke?

  Hvis du har brug for hjælp til at komme på VIAs it-systemer, er du velkommen til at kontakte VIAs it-afdeling. 

  Send en mail til viaservice@via.dk eller i akutte tilfælde ring på telefon 87 55 12 12. 

  Åbningstiderne er mandag-fredag fra kl. 7.30-15.30. 

  Få mere information om studiestart

  På vores side for nye studerende har vi samlet en lang række nyttige oplysninger til dig, der skal starte på VIA University College. 

  Gå til vores side til nye studerende

 • Hvad sker der, hvis jeg får afslag? 

  Du får mulighed for at søge ledige pladser fra sidst i juli måned.

  Hvis ikke du bliver tilbudt optagelse på nogen af de uddannelser, som du har søgt, modtager du et afslagsbrev fra Den Koordinerede Tilmelding i din e-boks. 

  Du får altså ikke et afslagsbrev fra VIA University College, men det vil fremgå af NemStudie med status ”Ikke optaget” på de uddannelser hvor du ikke er optaget i VIA.

  Hvis du ikke er blevet optaget på en uddannelse, kan du fra og med den 28. juli søge en af vores ledige pladser.

  Gå til siden med ledige pladser