VIA Læreruddannelsen

Holstebro

Du kan også tage din læreruddannelse på uddannelsesstationen i Holstebro. Så kan både dit første undervisningsfag og samtlige praktikker foregå i Holstebro eller i en af de nærmeste kommuner. 

Om uddannelsesstationen i Holstebro

 • Optagelse

  Du skal vælge læreruddannelsen i Nørre Nissum på optagelse.dk, hvis du vil læse til lærer på uddannelsesstationen i Holstebro.

  Hvis du ønsker at læse på uddannelsesstationen i Holstebro, skal du vælge Nørre Nissum, når du søger igennem optagelse.dk. 

  Læs, hvordan du bliver optaget på læreruddannelsen i VIA

  OBS: Vi forbeholder os ret til ikke at oprette hold i tilfælde af for få ansøgere.

 • Uddannelsens opbygning

  Det første år foregår på Campus Holstebro. De næste tre år er du  også knyttet til læreruddannelsen i Nørre Nissum.

  Du kan vælge at tage en del af din læreruddannelse i Holstebro. Det første år foregår undervisningen på Campus Holstebro. De næste 3 år foregår både i Holstebro og på VIAs læreruddannelse i Nørre Nissum.

  På uddannelsesstationen i Holstebro kan du vælge mellem dansk, engelsk eller matematik som dit første undervisningsfag. Derudover skal du have 'Lærerens grundfaglighed' og praktik.

  Introduktion til uddannelsen

  Som en del af det første år på uddannelsesstationen er der et introduktionsforløb til læreruddannelsen. Her hører du nærmere om uddannelsen, og du lærer dine medstuderende og undervisere at kende. Du bliver desuden introduceret til det faglige miljø og studiefaciliteterne på Campus Holstebro og på læreruddannelsen i Nørre Nissum.

  Læs mere om uddannelsens opbygning

  Læs om den netbaserede læreruddannelse

 • Studiefaciliteter

  Du kan benytte alle studiefaciliteterne på Campus Holstebro og på læreruddannelsen i Nørre Nissum. 

  Som lærerstuderende i Holstebro, får du adgang til undervisning, studiefaciliteter, studie- og karrierevejledning, studiemiljø og studietilbud på både Campus Holstebro og på læreruddannelsen i Nørre Nissum.

  Både du og din studiegruppe kan deltage i relevante studieaktiviteter og I har naturligvis mulighed for at deltage i faglige og sociale arrangementer begge steder. 

 • Praktik

  På læreruddannelsen er der 3 praktikperioder af 6 ugers varighed. 

  I løbet af din læreruddannelse skal du flere gange i praktik på en skole. Her kommer du til at opleve den skolevirkelighed, du uddanner dig til, og du kommer til at møde eleverne, deres forældre og dine kommende kollegaer.

  Tæt samarbejde mellem uddannelsen og praktikskolen

  I løbet af uddannelsen er der 3 praktikuger af 6 ugers varighed. Praktikugerne er placeret på 1., 2. og 4. år i din uddannelse. De foregår i et tæt samarbejde mellem din uddannelse og de praktikskoler, du bliver tilknyttet under dine praktikperioder.

  Teaching Lab - et øverum udover praktikken

  Som lærerstuderende i VIA får du erfaringer med undervisningspraksis i skolen. Vi arbejder med et særligt begreb, der hedder Teaching Lab, hvor du kommer til at øve dig i at undervise eleverne på en skole - udover de kompetencer, du udvikler i praktikken.

  I Teaching Lab er der fokus på at udvikle dine kompetencer i at planlægge, undervise og evaluere din undervisning. Du kommer til at afprøve forskellige forløb i skolen sammen med dine medstuderende, dine undervisere og lærere på skolen. Teaching Lab-forløbene tager udgangspunkt i dine undervisningsfag.

  Mød studerende, der har arbejdet med Teaching Lab

  Praktikskoler i Holstebro og  omegn

  Som studerende ved læreruddannelsen i Holstebro, hører du som udgangspunkt til praktikområdet i Holstebro og de omkringliggende kommuner. Kommunerne stiller praktikskoler til rådighed for studerende i praktikken. Og de er med til at sikre, at du uddanner dig bedst muligt som lærer i skolen.

   

 • Samarbejde med kommunen

  Lærerstuderende på VIA i Holstebro kan deltage i flere projekter med Holstebro kommune.

  Som lærerstuderende i Holstebro har du mulighed for at deltage i mange spændende projekter. 

  Samarbejde med Holstebro Kommune

  Holstebro og de omkringliggende kommuner er i gang med mange spændende projekter som de lærerstuderende kan deltage i.

  De arbejder blandt andet på en ny skolestruktur med tre by- og profilskoler. Det omfatter ca. 2800 elever fordelt på

  • Bevægelse, idræt og elitesport
  • Kunst, kultur og musik
  • Science
  • Holstebro internationale Folkeskole.

  Desuden har kommunen indgået et samarbejde med Holstebro Uddannelsescenter om 10. klasser. Det handler om, at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse.

 • Kontakt

  Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil vide mere om at læse til lærer i Holstebro

  Kontakt os for yderligere informationer:

  Anja Bols Slåttvik
  E: abs@via.dk
  T: +45 87 55 32 68

  Studievejleder

  Hilmar Laursen
  T: +45 87 55 32 80
  E: lin.studievejl@via.dk

  Find os her:

  Campus Holstebro 

  VIA Læreruddannelsen i Nørre Nissum