VIA Læreruddannelsen

Silkeborg

Hvis du vil være lærer, så er det ikke ligegyldigt, hvor du studerer. Studiet former dig, og du former studiet. På Campus Silkeborg bliver du en del af et fællesskab med et nært studiemiljø, hvor alle kender hinanden. Campus ligger i naturskønne omgivelser lige ved skov og sø. Der er gode faciliteter til at dyrke adventure på sportstræner-linjen, give den gas som musikpilot eller blive god til at bruge teknologier i undervisningen.

Om læreruddannelsen i Silkeborg

 • Faglig profil

  På læreruddannelsen i Silkeborg kan du tone din uddannelse med en sportstræner- medie- eller en musikprofil.

  I Silkeborg bliver du en del af en kultur og et fællesskab, der giver en et fagligt og professionelt fundament. Målet med uddannelsen er, at du bliver en god lærer. Derfor har vi et nært samarbejde med vores praktikskoler, hvor du kommer til at afprøve dine fag og udvikle din egen lærerprofil.

  Din helt egen lærerprofil

  Man kan være lærer på mange måder. En af dem er din, hvad enten du vil være en bredt funderet lærer i tre fag eller du vil udvikle din helt egen profil. Det er der nemlig mulighed for på læreruddannelsen. I Silkeborg kan du vælge mellem en bred vifte af valgfag fra digital didaktisk design til æstetiske læreprocesser.

  Uanset, hvilken lærer, du vil være, skal to ting være i orden: du skal mestre dit fag og du skal kunne undervise i det. Det lærer du i Silkeborg.

  Specialiseringer

  På læreruddannelsen i Silkeborg sammensætter du selv din lærerprofil med dine undervisningsfag og forskellige specialiseringer. Du kan fx vælge følgende moduler:

   

  • Medier og it gennem hele uddannelsen
  • Sportstræner med autoriseret certifikat
  • Musikpilot og spil sammen

  Læs om specialiseringerne

  Undervisningsfag i Silkeborg

  Udover specialiseringerne skal du også vælge tre eller fire undervisningsfag, så du kan udvikle din egen lærerprofil. Og dække et skema på den skole, du en gang  i fremtiden vil komme til at arbejde for.

  Skolens store fag som fx. dansk, matematik og engelsk omfatter fire moduler, mens de mindre fag fylder tre. Så kan du selv sammensætte den fagpakke, der passer til dig.

  Læs om undervisningsfagene

  Studieaktiviteter

  Undervisningen på læreruddannelsen veksler mellem holdundervisning, projektarbejde, forelæsninger og øvelse med elever i folkeskolen. 

  Forberedelse er også studieaktivitet

  Vi har lavet en studieaktivitetsmodel, der viser hvilke studieaktiviteter, du får på uddannelsen. Og hvordan vi forventer, at du fordeler tiden mellem de enkelte aktiviteter. Fx kan du se, at en stor del af studiet som udgangspunkt er tilrettelagt, så du selv disponerer over tiden. Det kan være til forberedelse, studiegrupper, litteratursøgning, studiecafé og det afsluttende bachelorprojekt.

  Hent studieordningen for læreruddannelsen

 • Optagelse med studiestart i februar

  Du kan søge ind på læreruddannelsen pr. 1. februar

  Du kan søge ind på læreruddannelsen nu og starte på uddannelsen allerede d. 4. februar 2019.

  Alle lærerstuderende skal vælge deres første undervisningsfag mellem seks forskellige.

  Læs om første undervisningsfag.

  Hvis du søger ind på læreruddannelsen nu med studiestart d. 5. februar 2018, kan du vælge mellem dansk eller engelsk som første undervisningsfag. 

  Matematik som første undervisningsfag

  Hvis du ønsker matematik som første undervisningsfag, skal du søge ind igennem enten kvote 1 eller 2 og starte på uddannelsen til august 2018.

  Læs mere om at søge ind på læreruddannelsen

  Søg ledige studiepladser med studiestart til februar

  Vælg dit første undervisningsfag

  Er du blevet optaget på læreruddannelsen i Silkeborg og skal starte 5. februar 2018? Så skal du vælge dit første undervisningsfag. du kan vælge mellem: 

  Klik, her for at vælge dit første undervisningsfag

 • Trainee-meritlæreruddannelsen

  Tag en trainee-meritlæreruddannelse på 3-4 år

  Trainee-meritlæreruddannelsen er en 3 til 4-årig læreruddannelse, hvor du har mulighed for vikararbejde i en skole, mens du læser. Den følger samme bekendtgørelse som den almindelige meritlæreruddannelse. Du skal til de samme prøver og nå de samme mål som i meritlæreruddannelsen.

  Hvis trainee-meritlæreruddannelsen skal være et 3-årigt forløb, kræver det, at du får merit for det, der svarer til et fuldt undervisningsfag. Hvis du ikke kan opnå den merit, tager uddannelsen 4 år.

  Læs om trainee-meritlæreruddannelsen

   
 • Studieliv

  Læs om studielivet på læreruddannelsen på Campus Silkeborg.

  Læreruddannelsen i Silkeborg hører til Campus Silkeborg sammen med sygeplejerskeuddannelsen. Desuden hører pædagoguddannelsen i Ikast også til Campus Silkeborg. Det giver gode muligheder for samarbejde, fælles timer, temadage og workshops på tværs af fagligheder.

  Hver dag møder du masser af studerende fra de to uddannelser på det fælles bibliotek, i kantinen eller i undervisningslokalerne. Det giver et dynamisk studiemiljø med masser af energi og tværfaglige udvekslinger.

  Naturskønne omgivelser - midt i byen

  Campus Silkeborg er placeret lige midt i Silkeborgs smukke natur. Midt i skoven og med Silkeborg søerne som nabo. Og så alligevel tæt på Silkeborg centrum bliver du hurtigt en del af et både naturskønt og levende bymiljø i Silkeborg.

  Læs om Campus Silkeborg

 • Kontakt

  Kontakt læreruddannelsen i Silkeborg.

  Har du spørgsmål om optagelse
  Kontakt studievejlederen 

  Kontakt uddannelsen

  VIA Læreruddannelsen i Silkeborg
  Nattergalevej 1
  DK-8600 Silkeborg

  E: lisil@via.dk
  T: +45 87 55 31 00

  Kontakt uddannelsesleder:

  Lars Christensen Ustrup

  E: lu@via.dk

  T: 87 55 31 07

  Til leverandører:

  EAN: 5798 000 559 752
  CVR-nr. 30773047

  Læs mere