Specialiseringer på VIA Læreruddannelsen i Silkeborg

Som en del af læreruddannelsen skal du vælge forskellige specialiseringer

På læreruddannelsen i Silkeborg kan du vælge forskellige moduler, som du kombinerer med de andre fag på din læreruddannelse.

Medier og it

Vil du være en lærer, der er opdateret på de nyeste digitale værktøjer i undervisningen? Så har du mulighed for at udfordre dig selv på læreruddannelsen i Silkeborg. Vi matcher efterspørgslen fra Folkeskolen, hvor teknologier bruges mere og mere i undervisningen. Det kræver, at du som lærer udvikler nye måder at undervise på.

I Silkeborg lærer du at reflektere og udvikle nye undervisningsformer og nye digitale undervisningsmaterialer med teknologier i centrum. Hvor målet er, at teknologier i undervisningen fører til bedre læring. Hvis du gerne vil fordybe dig mere i teknologier i undervisningen, kan du tage to valgmoduler i It-Didaktisk Design, hvor du har mulighed for at arbejde i makerspace eller lave digitale produktioner og undervisningsforløb. 

Sportstræner med autoriseret certifikat

Sportstrænerlinjen er for dig, der har lyst til at kombinere idræt med undervisning. Du skal også være interesseret i at gennemføre en træneruddannelse indenfor enten fodbold, håndbold eller gymnastik ved siden af din uddannelse til lærer.

Professionelle trænerjobs for dig med et autoriseret certifikat

Vil du fx være idrætslærer og sportstræner? Så er sportstrænerlinjen for dig, der har lyst til at kombinere idræt med undervisning. Du skal også være interesseret i at gennemføre en træneruddannelse indenfor enten fodbold, håndbold eller gymnastik ved siden af din uddannelse til lærer.

Som en del af sportstrænerlinjen kan du supplere din læreruddannelse med en certificeret træneruddannelse. Så er du både rustet til foreningsliv og idrætsefterskoler. For at tage sportstrænerlinjen skal du vælge idræt som et af dine undervisningsfag.

  • Lærerjobs ved særlige idrætslinjer i folkeskolen og ved idrætsefterskoler.
  • Trænerjobs inden for fodbold-, håndboldklubber og gymnastikforeninger.
  • Skolesportskonsulent i samarbejde med SFO- eller klubsport.
  • Sportstræner med autoriseret certifikat

Som en del af sportstrænerlinjen kan du supplere din læreruddannelse med en certificeres træneruddannelse. For at tage sportstrænerlinjen skal du vælge idræt som et af dine undervisningsfag.

Hent brochure om sportstrænerlinjen (pdf)

Musikpilot

Musikpilotlinjen henvender sig til dig, der har lyst til at arbejde seriøst med musik og sang på enten folkeskole-, efterskole- eller musikskoleregi.

Du lærer at spille sammen med andre, får musikteori og lærer, hvad de forskellige instrumenter kan.

Sæt musik på hverdagen

I løbet af uddannelsen kommer du til at arbejde med musik i både teori og praksis. Du lærer at:

  • Tilrettelægge workshops i SFO, skole og efterskole
  • Arbejde musikalsk med børn og unge
  • Tilrettelægge skoleprojekter, som fx skolekoncerter eller at sætte musik til skolens teaterstykke.
  • Lede arrangementer, events og koncerter
  • Udvikle undervisningsforløb i musik

For at tage musikpilotlinjen, skal du vælge musik som et af dine undervisningsfag.

Hent brochure om musikpilot (pdf)

Læs mere om modulerne på læreruddannelsen (pdf)