Specialiseringer på VIA Læreruddannelsen i Skive

Som en del af læreruddannelsen skal du vælge forskellige moduler som en særlig specialisering

På læreruddannelsen i Skive kan du vælge mellem forskellige moduler, som du kombinerer med de andre fag på din læreruddannelse.

Makerspace og animation

It og digital læring er integreret i alle folkeskolens fag. I modulet arbejder du med programmer, der kan bruges af elever i skolen. I makerspace arbejder du fx med lasercutter, 3D-print, Lego Mindstorm og kodning. Du kommer til at arbejde både praktisk og kreativt med animation. Modulet er udviklet i samarbejde med undervisere fra Animationsværkstedet i Viborg.

Idrætsleder

I en linje på læreruddannelsen i Skive kan du ved siden af dit lærerstudie tage en uddannelse som idrætsleder eller træner. Under din uddannelse til lærer får du samtidig kompetencer, du kan bruge i arbejdet med den åbne skole og kravet om mere bevægelse i skolen. Uddannelsen foregår i samarbejde med en række af områdets idrætsklubber og foreninger - Dansk skoleidræt og Ungdomsskolen i Skive.

Læs brochuren Idrætsleder (pdf)

Friluftslærer

I specialiseringen til friluftslærer lærer du at tilrettelægge og udføre ture og udfordrende aktiviteter i det fri. Det kan være overlevelsesture, adventure-race, mountainbike, klatring, kano, kajak. I modulet indgår førstehjælp og sikkerhed.

Læs brochuren Friluftslærer (pdf)

Mød studerende på studietur til Norge

Skoler i udlandet

På læreruddannelsen Skive kan du tage et internationalt modul, hvor du tager et ophold i udlandet. I VIA har vi et internationalt netværk, der giver VIA-studerende mulighed for at rejse ud i hele verden. Vi har haft studerende i fx Australien, Færøerne, Malaysia, Sydafrika og Tanzania.

Mød Sandra, der har været på et udlandsophold i Australien