Double degree – en international eksamen

Få to eksamensbeviser – et dansk og et internationalt. 

På VIA Pædagoguddannelsen har du mulighed for at tage en double degree. Både en dansk pædagoguddannelse og en international eksamen fra Bukarest Universitet i Rumænien.

For at få en double degree skal du tage et års studieophold ved Faculty of Psychology and Learning på Bukarest Universitet. Opholdet indeholder dels den anden praktikperiode på en rumænsk pædagogisk institution, dels et halvt års studie ved universitetet.

To eksamener

Double Degree betyder, at du både får en professionsbachelor som pædagog fra VIA Pædagoguddannelsen og et bachelorbevis fra Bukarest Universitet i Rumænien.

Med en universitetsgrad fra Rumænien kan du søge ind direkte på en kandidatuddannelse på et dansk eller europæisk universitet. Det kan du ikke med en professionsbacheloruddannelse alene.

Lige nu er der fire danske studerende på studieophold i Rumænien og fire rumænske studerende på pædagoguddannelsen på Campus Holstebro.

Et år i udlandet

Du er i praktik i et halvt år og læser et halvt år på den udenlandske uddannelsesinstitution.

Sammen med de rumænske studerende bliver du undervist på engelsk.

I Danmark tager de rumænske studerende eksamen i Dansk, Kultur & Kommunikation, i Pædagogik samt et linjefag i Værksted, Natur og Teknik.

Desuden laver de en specialiseringsopgave, er i praktik i tre måneder og skriver deres afsluttende bachelorprojekt.

Åbner døre til universitetet

Med en double degree har du adgang til at søge direkte ind på kandidatstudiet på universitetet. 

Søg en double degree

Hvis du ønsker at tage en double degree, skal du søge ind via MoveOn.

Søg MoveOn