Studerende arbejder på Campus Holstebro

Drømmer du at arbejde med sociale problemer?

VIA Socialrådgiveruddannelsen

Holstebro

Vil du gerne være socialrådgiver? Og engagere dig i faglige projekter, politiske og sociale aktiviteter? Og vil du samtidig blive klog på beskæftigelse, forebyggelse og på at løse sociale problemer? Så læs til socialrådgiver i Holstebro!

Om uddannelsen i Holstebro

 • Faglig profil

  På Socialrådgiveruddannelsen i Holstebro har vi fokus på høj faglighed og tæt samarbejde med praksis

  I VIA kan du tage socialrådgiveruddannelsen både i Aarhus og i Holstebro. Begge steder får du den samme uddannelse med et højt fagligt niveau, fokus på tværfagligt samarbejde med andre uddannelser og gode relationer og samarbejde med den socialfaglige praksis, du uddanner dig til.

  Kommunikationskursus

  Som socialrådgiver skal du kunne indgå i mange forskellige relationer og være skarp til at kommunikere. I Holstebro lægger vi vægt på, at du øver dig i de kompetencer. Vi har et særligt tilrettelagt kursus i kommunikation, hvor du sammen med dine studiekammerater og nogle undervisere, tager på internat og arbejder med kommunikation, relationer og studiegruppeprocesser. 

  Valgmodul i kommunikation og konflikthåndtering 

  En socialrådgiver skal kunne møde andre mennesker, der har brug for hjælp. Det kan være svært at håndtere og derfor tilbyder vi et valgmodul i Kommunikation og konflikthåndtering på Socialrådgiveruddannelsen i Holstebro. På modulet lærer du de kompetencer en uddannet socialrådgiver skal arbejde med i praksis. I kommer til at øve jer i konflikthåndtering, kommunikation og samarbejde. I lærer at indgå i relationer og at kommunikere hensigtsmæssigt med forskellige målgrupper.   

  Samarbejde med praksis

  Vi har et tæt og velfungerende samarbejde med de forvaltninger og institutioner, hvor du skal i praktik. Derfor vil du opleve, at mange opgaver og projekter tager udgangspunkt i konkrete problemstillinger som du undersøger, udvikler og kommer med løsningsforslag til sammen med praksis.

  Tværprofessionelt samarbejde

  En socialrådgiver skal kunne samarbejde med mange forskellige faggrupper i arbejdet for at finde de bedste løsninger for brugerne. I løbet af din studietid kommer du til at samarbejde med studerende fra de andre uddannelser på Campus Holstebro, om at løse relevante socialfaglige udfordringer. 

  Du kan være med til at udvikle socialrådgiverfaget

  På VIA Socialrådgiveruddannelsen i Holstebro inddrager vi vores studerende i udviklingen af socialrådgiverfaget. Det betyder blandt andet, at mange bachelorstuderende laver deres eksamensprojekt i et tæt samarbejde med praksis. Både med at finde spændende socialfaglige udfordringer og i løsningen af dem. 

  Mange undervisere på Socialrådgiveruddannelsen i Holstebro er involveret i forsknings- og udviklingsarbejde. Det betyder, at du som studerende bliver undervist i den nyeste forskning og udvikling. 

  Desuden betyder det, at du har mulighed for at deltage i forskning- og udviklingsprojekter omkring udvikling af ny socialfaglig viden. Og få lov til at smage på forskningsfeltet inden for din uddannelse.

  Socialrådgivere arbejder over hele verden.

  På Socialrådgiveruddannelsen i Holstebro tror vi på, at du kan få ny viden og indsigt ved at rejse ud i verden og møde andre kulturer. Det betyder, at vi lægger vægt på, at socialrådgiverstuderende kan tage enten et studieophold eller en praktik i et andet land.

  Derfor har vi etableret samarbejdsaftaler med en bred vifte af praktik- og uddannelsesinstitutioner over hele verden. Samarbejdspartnere, hvor vi kan stå inde for den faglige kvalitet af dit ophold i et andet land. 

  Se studieordning (pdf)

 • Studieliv

  Socialrådgiveruddannelsen ligger på Campus Holstebro sammen med VIAs uddannelser til pædagog, fysioterapeut, ergoterapeut, sygeplejerske og bygningskonstruktør

  Det betyder, at du har rigtig gode muligheder for at engagere dig i både faglige projekter, politiske og sociale aktiviteter med studerende fra de andre uddannelser på Campus Holstebro. 

  I alt er der cirka 2.500 studerende tilknyttet campussen, heraf cirka 50 internationale studerende. Desuden arbejder vi tæt sammen med Læreruddannelsen i Nørre Nissum.

  Campus Holstebro er åbent for studerende alle døgnets 24 timer. Vi har både et stort bibliotek og en lys kantine, som er hjertet. Og hvor det er nemt og hyggeligt at mødes på tværs af uddannelser. Desuden har vi en butik, der er leveringsdygtig i alt, som hører studielivet til.

  Læs mere om Campus Holstebro

  Bibliotek og VIA Studentervæksthus

  I vores bibliotek kan du låne faglitteratur eller sætte dig i studieværkstedet, hvor der er plads til vejledning, læsning af tidsskrifter og faglig fordybelse. Andre gratis tilbud på Campus Holstebro omfatter blandt andet grupperum, trådløst internet, værksteder, musiklokaler og idrætsfaciliteter. 

  Har du en god idé, som kunne blive til et produkt, en virksomhed eller lignende, er du velkommen i VIA Studentervæksthus Holstebro. Her kan vi hjælpe dig med at gøre din idé til virkelighed.

  Sport, fest og sjov

  Café Stud er de studerendes café, hvor du møder studerende på tværs af hele Campus Holstebro til fagligt samvær, fredagsbar og andre festlige arrangementer. 

  Du får også adgang til De Studerendes Hus, hvor du kan slå dig løs med blandt andet poolbord, bordfodbold, køkken, fadølsanlæg og storskærm. Lokalerne kan desuden bookes til egne arrangementer.

  Udendørs er der crossfit og en beachvolley-bane, der ofte danner rammen om en turnering. I den ene af to store idrætssale er der en stor og udfordrende klatrevæg. Hvert år arrangerer De Studerendes Råd (DSR) en aktivitetsdag for hele Campus Holstebro med fest og grill om aftenen.

  Boliggaranti i Holstebro

  Flytter du til Holstebro, fordi du skal i gang med en uddannelse, har du garanti for en bolig.

  Læs mere på Holstebro Kommunes hjemmeside

  De Studerendes Råd

  De Studerendes Råd (DSR) er en studenterpolitisk organisation, der har til formål at repræsentere og varetage de studerendes interesser af både faglig, studenterpolitisk og social karakter. 

  Er du interesseret i studenterpolitisk arbejde, er du meget velkommen i DSR, der fungerer som bindeled mellem de studerende og uddannelsens ledelse og består af repræsentanter fra alle årgange på skolen. Gennem DSR og andre organer har du som studerende direkte indflydelse på din egen uddannelse.

  Studieaktivitet

  På VIA Socialrådgiveruddannelsen i Holstebro møder du et nuanceret undervisnings- og læringsmiljø. Du vil både opleve holdundervisning, forelæsninger og mere selvstændigt arbejde i studiegrupper. Desuden er en stor del af uddannelsen projektarbejde i samarbejde med den socialfaglige praksis.

  Find os på Google Maps

   

 • Kontakt

  Kontakt socialrådgiveruddannelsen i Holstebro.

  Har du spørgsmål om optagelse
  Kontakt studievejleder

  Kontakt uddannelsen

  VIA Socialrådgiveruddannelsen i Holstebro
  Gl. Struervej 1
  7500 Holstebro

  E: socih@via.dk
  T: +45 87 55 33 77

  Fax: +45 8755 0031

  Åbningstider

  Mandag - torsdag: 7:30 - 15:00
  Fredag: 7:30 - 14:00

  Læs mere

Tag uddannelsen her