Aladdin Barakeh - basketballspiller

Studie: Sygeplejerske
Basketballspiller i Horsens IC

 

 

Det kræver generelt rigtig meget planlægning at få tid til både studie, træning og kampe.
Aladdin Barakeh

Det jeg godt kan lide ved at læse til sygeplejerske er hele samspillet mellem, hvordan kroppen fungerer, og hvordan man er overfor sine medmennesker.

Jeg oplever en stor glæde ved at hjælpe andre, som har brug for hjælp, det er ligesom kerneværdien i sygepleje! Derudover er det også meget udfordrende. Man ser ting, som man ikke ser til hverdag - det er spændende og meget livsbekræftende.

Godt sammenhold

Sammenholdet i vores klasse er rigtig godt, og folk snakker sammen på kryds og tværs. Hvis jeg nogle gange bliver nødt til at gå lidt før, er folk søde til at tage noter til mig. Nogle af dem kommer sågar også og ser vores kampe.

Jeg kan skaffe billetter gennem klubben og forsøger at gøre det til noget fælles. Det er fedt, at de bakker op om det.

Det kræver generelt rigtig meget planlægning at få tid til både studie, træning og kampe. Specielt de dage hvor vi skal i simulationslaboratoriet og træne vores færdigheder, har jeg været nødt til at sidde med min studievejleder og finde dage, hvor det ikke overlappede med, at jeg væk.

 

Studievejleder hjælper

Jeg har endnu ikke haft brug for at få rykket nogle eksamener, men når jeg forhåbentlig skal spille igen til jul, kan det være, at noget falder sammen. Hvis det sker, kontakter jeg bare min studievejleder, så hjælper hun mig med at koordinerer det hele.

Jeg har været skadet siden marts, og i den skadesperiode har jeg virkelig fundet ud af, hvor meget basket betyder for mig, og hvor meget jeg savner det. Specielt det sociale, men også det at have en passion for noget. Det synes jeg er rigtig vigtigt, og det har jeg manglet i den tid, hvor jeg har været skadet.

Basket betyder meget

Basket betyder rigtig meget for mig. Måden jeg er på, min disciplin, mit netværk, min selvtillid og mine sociale relationer. Det er stor set alt sammen kommet gennem basket.

Jeg bruger størstedelen af min tid på at gå i skole, træne og spille basket. Men jeg er jo også et menneske, så nogle gange prioriterer jeg at tage fri og gå ud og drikke en kop kaffe. Det kan godt blive lidt kedeligt, hvis det er den samme rytme hver dag.

Når man sidder og læser så mange sider, som vi nogen gange skal, så trænger hovedet også til en pause, hvor man laver et eller andet der booster ens humør. Jeg har nogle små nevøer og niecer, som min bror og jeg tilbringer en del tid med. Når jeg er sammen med dem, kan jeg slappe af.

Klubben er fleksibel

Klubben er heldigvis også fleksibel, så hvis der er meget at læse i perioder, må jeg gerne tage et afbud eller to. Klubben forstår godt, at det er svært at balancere studie og en elitesportskarriere.

Gode råd til andre studerende

  • Du skal være disciplineret og struktureret i din hverdag, og du bliver nødt til at sætte dig ind i, hvordan tingene fungerer.
  • Hvis du skal have mest mulig ud af være elitesportsudøver på en videregående uddannelse så er du nødt til at prioritere.
  • Find eller lav en studiegruppe, gerne med et ekstra medlem, så du ikke får dårlig samvittighed, hvis du er væk i nogle perioder.