Amalie Grøn - elitehåndboldspiller

Studie: Sygeplejerske
Håndboldspiller i Viborg HK

 

Det betyder rigtig meget at have noget andet i livet end håndbold
Amalie Grøn

 

Amalie Grøn er 23 år og håndboldspiller i Viborg HK. Hun studerer til sygeplejerske på VIA Campus Viborg og er i gang med sit 5. semester. Amalie har vundet flere DM-guldmedaljer som ungdomsspiller i Skanderborg Håndbold, hun har vundet guld ved ungdoms VM i Rusland i 2016 og DM-bronzemedalje med Viborg HK i sæsonen 2017/2018.

Nye bekendtskaber

Det betyder rigtig meget at have noget andet i livet end håndbold. Det første år jeg boede i Viborg, hvor jeg ikke var startet på studiet endnu, var min eneste omgangskreds de 15 andre som jeg spillede på hold med.

Derfor glædede jeg mig til at starte på studiet og få nogle nye bekendtskaber og noget andet at give mig til.

Jeg har valgt at læse til sygeplejerske fordi jeg godt kan lide at arbejde med mennesker og ønsker at gøre en forskel for dem som har brug for hjælp. Derudover kan jeg rigtig godt lide det faglige aspekt i den viden man får, når man læser til sygeplejerske. 

Jeg er ret grøn i faget, så det har været helt nyt for mig at komme ud og se hvordan det hele fungerer på sygehusene - men det har helt klart levet op til mine forventninger.

Alle praktikker i Viborg

Jeg har været i praktik på mave- tarmkirurgisk afdeling, neurologisk afdeling og indenfor psykiatrien. Alle praktikker har været i Viborg og det har været muligt, fordi jeg er tilknyttet VIA Elitesport.

Hvis jeg skulle meget langt væk i praktikperioderne, så havde der ikke været timer nok i døgnet til at jeg kunne passe både studie og håndbold.

Det at være håndboldspiller er ikke kun at møde op til træning og kamp, det kræver også noget af en udenfor banen. Jeg skal spise og sove ordentligt og har faste rutiner dagen inden, og op til kamp.

Meget planlægning

Man spiller jo håndbold hele tiden kan man sige. Hvis andre blev kastet ind i min verden, tror jeg at de vil tænke; hold op hvor er der meget som skal planlægges og så man må ikke det og man skal gøre sådan og sådan. Jeg har levet sådan altid, så for mig er det bare hverdag.

Vi har ingen mødepligt på studiet og har derfor selv ansvar for at møde op. Nogle gange kan jeg nå i skole både før og efter træning og andre gange er det enten eller. Heldigvis er der kun 200 meter over til hallen, så det tager kun 5 min. at komme til træning - der er dejligt.

Fra klubbens side af er der stor forståelse for, at jeg specielt i praktikperioderne selv står for at styrketræne. Når vi er i praktik, skal vi være der 30 timer om ugen, det vil ikke kunne lade sig gøre hvis jeg også skulle nå til styrketræning. Men håndboldtræning har første prioritet, så hvis mit almindelig skoleskema og træning ramler sammen, så er det træningen jeg prioriterer.

Gode råd til andre studerende

  • Det kræver meget planlægning og prioritering at være studerende og dyrker elitesport, det skal man være forberedt på.
  • Du skal være i stand til at prioriterer og administrere din tid. Hvis du misser nogle undervisningstimer, skal du finde de timer et andet sted, sådan at du ikke kommer bagud.
  • Vær på forkant! Specielt når du skal i praktik. Skriv til dit praktiksted så snart du har fået det tildelt, så de er klar over at du står i en lidt anderledes situation. På den måde undgår du at de spilder tid på at lave en arbejdsplan som det ikke er muligt for dig at følge.