Amalie Manich - elitebokser 

Studie: Fysioterapeut
Forsvarende dansk- og nordiskmester i boksning

 

 

Med hjælp fra VIA Elitesport kan jeg få min hverdag til at hænge sammen med både studiet og boksning
Amalie Manich

Jeg har valgt fysioterapeut uddannelse, fordi jeg gerne vil hjælpe andre mennesker, og jeg synes, det er fedt, at man kan være med til at hjælpe folk, samtidig med at de selv er en aktiv del af processen.

Godt netværk

Fysioterapeutuddannelsen kræver en del tilstedeværelse, vi er nemlig nødt til at øve os på hinanden. Derfor forsøger jeg at prioriterer de sociale arrangementer, fordi det er vigtigt for mig at have det godt med de andre studerende. Det er generelt vigtigt for mig, at have et godt netværk.

Styrke og kondition

Jeg startede med at bokse for 10 år siden. Istarten var det bare som motionsform, fordi jeg godt kunne lide at træningen havde fokus på både styrke og kondition. Boksning er en meget fysisk men også mental sport. Det er kun mig som står i ringen og det hele afhænger af en selv.

Netop det kan jeg rigtig godt lide og det giver mig en styrke, som jeg også føler at jeg kan bruge i andre sammenhænge/situationer af mit liv.

 

Med hjælp fra VIA Elitesport og min studievejleder har jeg det seneste år fået tilpasset mit studie sådan, at jeg kan få min hverdag til at hænge sammen med både studiet og boksning. Jeg har blandt andet fået udsat en ugeeksamen, fordi jeg boksede turnering i udlandet i den oprindelige skriveperiode.

Forlænget praktikforløb

Derudover har jeg forlænget mit praktikforløb på 6. semester med to uger så jeg i løbet af praktikken kunne komme på henholdsvis træningslejr og til turnering i udlandet. Hvis det ikke havde været muligt, havde jeg nok været nødt til at tage overlov eller udskyde. Men det lykkes, og det er jeg rigtig glad for.

Jeg har det seneste år bokset for det danske landshold, hvilket har gjort det muligt for mig at bokse flere kampe, da jeg også kan bokse internationale kampe. Kvindeboksning er ikke så stor en sport i Danmark, og det har derfor været svært for mig at finde modstandere i min vægtklasse.

Drømmer om OL

Der har pludselig åbnet sig en mulighed for at jeg kan bokse kvalifikationskampe til OL i 2020, men hvis det ikke lykkedes, drømmer jeg om at kvalificerer mig til OL i 2024.

 

Jeg ved ikke helt præcis, hvad jeg gerne vil arbejde som, når jeg bliver færdig. Jeg har på dette semester haft mindfulness som valgfag, og det synes jeg er rigtig spændende.

Mindfulness i træningen

Jeg bruger selv mindfulness i min træning og har fundet ud af hvor vigtigt det er i en sportsgren hvor der er meget knald på - det er ligesom med til at skabe balance. Jeg overvejer om det er en vej jeg kan gå karrieremæssigt.

Gode råd til andre studerende

  • Undersøg muligheden for at blive en del af VIA Elitesport.
  • Gør op med dig selv inden du starter på din uddannelse hvordan dine prioriteter er, man kan ikke det hele.
  • Vær på forkant med skema og læseplan.
  • Tal med andre studerende som er i samme situation som dig, du er ikke alene.