Anders Kjærside

Studie: Produktionsingeniør

 

Vores næste semesterprojekt bliver en opgave, som vi reelt vil kunne arbejde med som færdiguddannede. På den måde løser vi allerede under uddannelsen meget virkelighedstro opgaver.
Anders Kjærside om sit semesterprojekt i Polen.

Min uddannelse

Opgaven for produktionsingeniøren er at skabe en effektiv produktion. Vi er bindeled mellem virksomhedens it-nørder, folk i produktionen og ledelsen.

Egentlig troede jeg, at jeg skulle være revisor. Jeg har læst HA i økonomi, men efter nogle års ansættelse foreslog min chef på hans sidste arbejdsdag, at jeg undersøgte uddannelsen til produktionsingeniør.

Det tog kun 10 minutter, og så havde jeg besluttet mig for at søge ind!

Arbejdsgange skal være nemme og smarte

Jeg kan godt lide kontakten med ”folk på gulvet”. De gemmer på meget viden, og det bliver nogle gange glemt, når man vil udvikle produktionslinjen.

Det er dumt, for det koster penge at lave fejl. Og det koster penge at lave de samme ting to gange. Det, synes jeg, er fjollet. Jeg vil gerne gøre virksomhedens arbejdsgange nemme og smarte.

Hvis du skal arbejde med mennesker, der har været i det samme job i mange år, har de deres egne rutiner. For at ændre på deres vaner skal du gøre det sammen med dem, så de ikke føler, at forandringerne bliver stoppet ned i halsen på dem. Kunsten er at involvere dem.

Erhvervssamarbejde i Polen

I det næste semesterprojekt er jeg i en gruppe, hvor vi skal samarbejde med en virksomhed i Polen. De har en helt ny produktion, som vi skal hjælpe dem med at optimere.

Det glæder jeg mig til. Det er spændende at samarbejde med en virksomhed i den virkelige verden. Vores semesterprojekt bliver en opgave, som vi reelt vil kunne arbejde med som færdiguddannede.

På den måde løser vi allerede under uddannelsen meget virkelighedstro opgaver. 

Mit drømmejob

Jeg kunne godt tænke mig at blive selvstændig og arbejde som konsulent. Det giver kontakt til mange typer af virksomheder i forskellige brancher. Jeg vil gerne gøre en forskel for den enkelte virksomhed, økonomisk, ledelsesmæssigt og for de ansatte i produktionen.

Hvis jeg skal beskrive min uddannelse med tre ord

Uddannelsen til produktionsingeniør er spændende. Den er udfordrende på den fede måde, fordi underviserne stiller høje krav. Og så er det sjovt - vi har et godt studiemiljø, hvor vi hjælper hinanden. Vi har også tæt kontakt til vores undervisere og kan spørge dem om hvad som helst. Det giver en god og afslappet stemning på holdet.

Mine råd

  • Gør op med dig selv, om du vil have en bred ingeniøruddannelse eller om du hellere vil være specialist. Som produktionsingeniør er du ikke specialist, men du ved nok om økonomi, teknologi og ledelse til at sidde med ved bordet, når der skal træffes beslutninger.
  • Hvis du som mig får merit fra en anden uddannelse, skal du overveje, om du har brug for mere matematik. Jeg tog et sommerkursus i matematik før studiestart, og det var en god investering.