Anne Kristine læser til lærer

Uddannelse: Læreruddannelsen - med undervisningsfag i dansk - biolog, fysik og kemi

 

Når nogen taler dårligt om lærerfaget eller folkeskolen, tager jeg det som en udfordring og en ekstra motivation. Jeg skal vise dem! Det her er verdens vigtigste job!

 

Anne Kristine Justesen Sivebæk om sin uddannelse til lærer på VIA

Jeg vil præge fremtidens generationer

Uddannelse, der giver mening,der hvor jeg er

Min mand er fodboldspiller og da hans karriere krævede, at familien flyttede, valgte jeg at tage orlov fra medicinstudiet. Da vi vendte hjem igen, tog jeg mit liv - og uddannelse - op til overvejelse. Og fandt ud af, at jeg skulle noget andet.

Jeg skulle læse noget, der gav mening for mig i det liv, jeg levede lige nu. Og så tænkte jeg: Hvad er det vigtigste i hele verden? Vores børn og deres lærere! Og så gav det sig selv. Jeg skulle læse til lærer. Og være med til at præge den fremtidige generation, der skal styre vores land.

Verdens vigtigste job

Jeg er vild med uddannelsen - og når nogen taler dårligt om lærerfaget eller folkeskolen, tager jeg det som en udfordring og en ekstra motivation. Så tænker jeg: Jeg skal vise dem! Jeg vil tage børnenes perspektiv og gøre en forskel - for eleverne og for skolen. For jeg er ved at uddanne mig til verdens vigtigste job.

Vi er ikke bare én ud af mange

Jeg valgte at søge ind på læreruddannelsen i Skive. Jeg bor i Viborg, så det er tæt på. Og så foretrækker jeg et mindre sted. Her er en særlig rummelighed, der gør, at alle føler sig godt tilpas. Jeg kan fx navnene på alle underviserne - og de kan vores navne. I Skive er vi ikke bare én ud af mange. Det giver en særlig ejerskabsfølelse, som jeg ikke har oplevet andre steder. 

Teori og praksis hænger godt sammen

Jeg er vild med, at der sådan en god kombination af teori og praksis i uddannelsen. På uddannelsen møder vi teorien, i praksis får vi lov til at afprøve den, og tilbage

på uddannelsen bygger vi videre på de erfaringer, vi har hentet i praksis. Det er det, der giver den bedste mening og rigtig god forståelse for den praksis, vi skal ud og arbejde i, når vi er færdige.  

Anne Kristine Justensen Sivebæk læser til lærer på VIA i Skive