Frederik Peschardt - eliteløber

Studie: Fysioterapeut
Løber i Aarhus 1900 og på landsholdet

 

 

Det betyder meget for mig, at jeg bliver en faglig dygtig fysioterapeut

 

Frederik Peschardt

 

Vi har mange timer, hvor vi skal være på skolen, fordi vi har mange praktiske fag, som kræver at vi øver os på hinanden. Det betyder meget for mig, at jeg bliver en faglig dygtig fysioterapeut.

På forkant

Jeg vil gerne være den bedste udgave af mig selv og selvfølgelig kunne jeg også godt tænke mig at være den bedst mulige fysioterapeut.

Hvis vi har skemafri om formiddagen eller tidligere fri forsøger jeg at læse mine lektier der. Jeg forsøger generelt at se frem i mit skema, så jeg kan være på forkant.

Vi har fællestræning med sprintgruppen mandag, onsdag, torsdag og lørdag. Tirsdag og fredag styrketræner vi, men det kan jeg godt selv stå for, så de dage kan jeg selv planlægge.

Stram kalender

Jeg er typisk en af dem, som har sat begrænsninger for hvornår det er muligt at mødes når vi laver gruppearbejde, fordi jeg ikke har en så fleksibel kalender.

Det har dog ikke været værre end at jeg har måtte rykke en træning eller træne selv. I de tilfælde hvor jeg må rykke en træning eller har afbud, skriver jeg til min træner som så sender et program til mig – det kan sagtens lade sig gøre.

At løbe stafet og være en del af et hold, kan for mig noget helt særligt. Det tænder en helt speciel gnist i mig, jeg kan blive lidt ekstra tændt når jeg har en depeche i hånden. Der er andre som afhænger af en, det er fedt! Det er et af de eneste holdelementer inden for atletik, hvor man dyster sammen, det har lært mig rigtig meget som person.

Jeg vil gerne opleve nogle ting som jeg kan tage med mig når jeg engang stopper. I sommers var der Universiaden, som var mit store mål at komme med til - det lykkedes! 

Sidste semester havde jeg en træningslejr midt i et tre uger langt tværfagligt forløb, hvilket godt kunne have været et problem. Hvis det blev for meget for min gruppe, og de ikke følte at jeg bidrog nok, skulle jeg have en erstatningsopgave.

Jeg kontaktede min studievejleder (Lene Grønkjær) i god tid og hun sørgede for at jeg blev tilknyttet en underviser, så jeg vidste hvor jeg skulle spørge om hjælp. 

VIA Elitesport som sikkerhedsnet

I forbindelse med den praktik som jeg er i nu, har jeg også benyttede mig af VIA Elitesport og min studievejleder. Jeg er blevet sikret en praktikplads som ikke lå så langt væk, det har gjort det muligt for mig at nå det hele. Det er rart at have VIA Elitesport som sikkerhedsnet, hvor jeg kan søge hjælp, hvis det pludselig brænder på.

 

I de perioder hvor jeg er i praktik, må jeg tilpasse min træning efter det arbejdsskema som jeg får udleveret af praktikstedet, så der er fleksibiliteten ikke så stor. Klubben er heldigvis helt cool med min uddannelse.

De bakker op om at jeg tager en uddannelse og synes det er en god ide med VIA Elitesport – jeg har deres fulde opbakning.

 

Gode råd til andre studerende

  • Søg om muligheden for at blive en del af VIA Elitesport, det skader ikke at spørge om hjælp.
  • Husk at genansøge ved semesterstart.
  • Få overblik over dit semester så tidligt som muligt, skemaerne er tilgængelige i god tid.