Frederikke Almind Andersen

Hør Frederikke fortælle om uddannelsen til eksportingeniør

Frederikke Almind Andersen

Uddannelse: Eksportingeniør/Global Business Engineering

Mit studie

Mit navn er Frederikke, jeg er 22 år gammel og læser til eksportingeniør på sjette semester. Jeg har valgt uddannelsen på engelsk kaldet Global Business Engineering.
 
På uddannelsen kommer du til at arbejde med salg og eksport på internationale markeder. Vi har fag som marketing, kultur og kommunikation samt tekniske fag som fysik, matematik og IT.

Typisk varer din studiedag fra ca. kl 8 til kl. 12-13. Det er et fuldtidsstudie, så du skal også forvente, at der er arbejde uden for den tid, du har undervisning. Vi har meget holdundervisning, så du får din egen klasse og et nært forhold til din underviser.

Projektarbejde

Hvert semester har vi et projekt, der skal binde alle de fag sammen, vi har haft på netop det semester. Projekterne bliver hele tiden større og større.

Det handler meget om at skabe et produkt, som du tror, folk mangler. I processen skal du både designe, tegne og markedsføre produktet. Jo længere du kommer på uddannelsen, jo mere kompliceret og virkelighedsnære bliver projekterne. 

Mine yndlingsfag er nok de mere tekniske fag som Product Use and Design, statik og materialelære, som jeg synes er vildt spændende. Jeg kan virkelig godt lide at se, hvordan verden hænger sammen på det naturvidenskabelige plan.

Viden om mange områder 

På 4. semester designede vi en robot, der skulle kunne hente medicin i en automat. Vi arbejdede sammen med IT-retningen om at lave det, så de har programmeret robotten, og vi har designet den.

Jeg kan godt lide, at uddannelsen er meget generel. Du får lidt viden om mange emner. Jeg ved noget om forskellige kulturer, forhandlinger, sprog, det tekniske.

Jeg ved lidt af det hele. Ikke nok til at være specialist, men nok til at jeg kan arbejde med det ude i det virkelige liv.