Jacob Tietze

Studie: Maskiningeniøruddannelsen

Studerende Jacob Tietze

Mit studie

Jeg har valgt at læse til maskiningeniør, fordi jeg kan lide at være med til at løse problemer og opgaver i samarbejde med andre mennesker. Uddannelsen ligger stor vægt på gruppearbejde, hvor hvert semester munder ud i et større projekt, som skal udarbejdes og fremlægges i grupper.

Det er en meget teknisk uddannelsen, men den favner også rigtig bredt. Vi lærer alt fra at tegne (både 2D og 3D) og kunne håndtere økonomi til at kunne klare svære matematiske udregninger, hvor relevante problemstillinger og cases fra den virkelige verden inddrages. Det at studiet fokuserer på problemløsninger og nytænkning inden for relevante cases, synes jeg er rigtig spændende.

Jeg vil gerne være maskiningeniør, fordi jeg interesserer mig for matematikkens og fysikkens verden.

Mine drømme 

Vi lever i en verden, hvor man hele tiden vil optimere og skabe nye ting inden for forskellige områder, hvor fx bæredygtighed er et område, der bliver fokuseret meget på. Jeg vil rigtig gerne være med til at bidrage med noget konstruktivt inden for optimering og nytænkning.

Det der har overrasket mig ved studiet er, hvor nemt det har været at skulle studere på engelsk. Med en baggrund som STX’er, har alle bøger og undervisning været på dansk.

På første semester startede jeg i den danske klasse - det er en god mulighed for at få lært fagudtrykkene på dansk - men på 3. semester bliver alle klasserne blandet sammen, hvorefter alt foregår på engelsk. Fra dag ét på første semester har bøgerne også været på engelsk, så man har kunnet vænne sig til det stille og roligt.

 

Mine råd  

  • Du skal kunne lide matematik og fysik, da stort set hele studiet bygger på de grundsten.
  • Man behøver ikke at være betænkelig ved at skulle studere i et internationalt miljø - det lærer man rigtig hurtigt!
  • Al opstart er svært - men hæng i, så skal det nok gå!
  • Find dig en ’læsegruppe’. Det gør det både nemmere og sjovere at komme igennem studiet.

Jacob deler sit studieliv på Instagram

Mød ham og andre studerende på #viadk

Følg VIA på Instagram @viauniversitycollege