Lasse Schmidt

Studie: Administrationsbacheloruddannelsen

Lasse Schmidt

Mit studie

Jeg læser til administrationsbachelor på VIA i Aarhus. Jeg har valgt uddannelsen, fordi den offentlige sektor er spændende at arbejde med. De stigende forventninger til velfærden i Danmark gør, at den danske velfærdsmodel er udfordret., og der er behov for varme hænder. 

Uddannelsen har fokus på den offentlige sektor, men det betyder ikke, at jeg ikke kan arbejde i det private. Tværtimod!

En af mine store interesser - og grunden til, at jeg begyndte på studiet - er, at jeg så en mulighed for at arbejde i interesseorganisationer både nationalt og internationalt. Her har uddannelsen både moduler og studieophold som kan skrives på cv’et, så der i fremtiden er bedre mulighed for at arbejde i interesseorganisationer og det private.

Studielivet

Der er mange muligheder på studiet. Jeg har selv været med i studiebaren, de studerendes råd, tutor for de nye studerende, studieforeningen VIAVAR og campusrådet. 

Jeg har for nyligt også taget et studieophold i Tanzania. Simpelthen for at få så meget ud af studiet som muligt. Det har givet mig et stort netværk, men også stor viden om foreningsliv, fagbevægelser og alt muligt andet, som er værd at have med i bagagen, når studietiden er overstået.

Vi arbejder med virkelige udfordringer på studiet og får mulighed for at kaste nyt lys over forskellige offentlige projekter og udfordringer. Udfordringerne er mange, og det er her vi som administrationsbachelorer kan hjælpe til.

Lasse Schmidt

Det sjoveste ved studiet er de muligheder, det giver at studere på Campus Aarhus C. Det studiesociale på uddannelsen såvel som på tværs af studier gør studietiden lettere at komme igennem.

Uddannelsen kan skræddersyes efter det, som man selv finder mest relevant. For mig har det været med fokus på økonomi og velfærd. For andre er det måske uddannelsesvejledning, jura eller HR.

Mine råd 

  • Sæt dig lidt ind i den offentlige sektor i Danmark, inden du søger ind på uddannelsen, så du får en fornemmelse for området.
  • Tag del i foreningslivet. Det er en fremragende studieaktivitet, som kan gavne både dit studie og dine fremtidige arbejdsmuligheder.
  • Vær indstillet på at være så aktiv som overhovedet muligt på studiet, hvad end det er studiesocialt, fagligt eller politisk.
  • Hvis interessen for politik er til stede, så hop ud i det og søg ind.

Hør Lasse fortælle om sit studie:

Lasse læser til administrationsbachelor