Lea læser til lærer

Uddannelse: Læreruddannelsen - med undervisningsfag i dansk - samfundsfag og kristendom & religion

 

Lærerfaget rummer meget mere end alt det faglige, hvor du underviser. Det er også, når jeg møder Agnetes mor i Netto og hun fortæller mig, hvor glad Agnete er for mig. Så ved jeg, at jeg betyder noget i hele hendes liv. 

 

Lea Fredslund Poulsen om sin uddannelse til lærer på VIA

Lærerfaget rummer meget mere end det faglige

Derfor læser jeg til lærer

Jeg vil gerne være lærer, fordi jeg gerne vil hjælpe eleverne. Både fagligt med at udvikle sig. Og personligt. Så de er klar til at komme ud i livet og blive voksne. Ud og lære, hvordan de kommer igennem - også når der er modgang

Lærerfaget rummer meget mere end alt det faglige, hvor du står i arbejdsdagen og underviser eleverne. Lærerfaget er også, når jeg møder lille Agnetes mor i Netto. Og hun fortæller mig, hvor glad Agnete er for mig. På den måde ved jeg, at jeg betyder noget i hele hendes liv.

Uddannelse med masser af muligheder 

Når jeg er færdiguddannet, vil jeg gerne ud i folkeskolen og arbejde et par år. Men derefter vil jeg gerne uddanne mig videre til coach. Jeg vil rigtig gerne arbejde med unge omkring livets store spørgsmål. Og med dem, der har lidt ondt i livet.

Og det er det, jeg synes, der er så fedt ved læreruddannelsen. Fordi den rummer så mange muligheder.

Vælg mellem 18 forskellige fag

På læreruddannelsen vælger vi mellem 18 forskellige undervisningsfag. Jeg har valgt dansk, samfundsfag og kristendom & religion. Derudover har vi jo en hel masse pædagogiske og psykologiske fag og særlige specialiseringer. 

Mine råd

  • Når du starter som ny studerende, skal du bare springe ud i det. Det er lige meget, om du kender nogen eller ej. For når du er med i en begivenhed, så har minimum 10 nye venner, når du går derfra.
  • Det er ok, hvis du ikke lige kan se den røde tråd i alle undervisningsfagene med det samme. Giv det noget tid, så kommer det.
  • Har du brug for gode råd eller hjælp? Så spørg omkring dig - både lærere, medstuderende og ledelsen. Alle vil enormt gerne hjælpe.