Lene Boel Brøndum

Studie: Læreruddannelsen

Lene Boel Brøndum læser til lærer på VIAs uddannelsesstation i RandersLene Boel Brøndum læser til lærer på VIAs uddannelsesstation i Randers

Mit studie

Jeg læser til lærer på den netbaserede læreruddannelse i Nørre Nissum. Men jeg ville ønske, at der havde været en uddannelsesstation her i Randers. Det ville have været meget nemmere.

Både med den del af undervisningen, der ligger på uddannelsesstationen. Og med praktikken og studiegruppearbejdet. For så kom vi alle sammen fra Randers og omegn og kunne arbejde sammen - fx på Campus.

Jeg elsker det kreative

Jeg er oprindelig uddannet pædagog og så er jeg meget kreativ. Så efter et par år i den pædagogiske verden, valgte jeg at gå lærervejen, fordi jeg gerne vil lære børn at lære igennem de kreative fag. Jeg tror nemlig, at de lærer bedre, når de bruger det kreative sammen med det boglige.


Lærerjobbet er fantastisk. Der er aldrig to dage, der er ens. Tiden flyver af sted – hver dag er en gave

Lige nu læser jeg til lærer på den netbaserede læreruddannelse i Nørre Nissum. Men jeg ville ønske, at der havde været en uddannelsesstation her i Randers. Det ville have været meget nemmere.

Uddannelse med mange muligheder

Jeg synes også, at læreruddannelsen åbner for rigtig mange forskellige karrieremuligheder. Du kan både blive folkeskolelærer, efterskolelærer, friskolelærer, undervise på en aftenskole. Eller du kan vælge at læse videre.

Det er en meget alsidig uddannelse, der både giver dig en dyb viden om børns grundlæggende udvikling og læring. Og samtidig giver dig mulighed for en faglig fordybelse i tre forskellige undervisningsfag, som fx dansk, matematik, engelsk, billedkunst eller idræt.

Aldrig to ens dage

Mellem det første og andet år på læreruddannelsen tog jeg et sabbatår, hvor jeg blev knyttet til et vikarkorps i Randers. Og så var jeg solgt. For lærerjobbet er fantastisk. Der er aldrig to dage, der er ens. Tiden flyver af sted – hver dag er en gave. Og uddannelsen er også fyldt med forandringer og nye erkendelser.

Da jeg startede på uddannelsen, troede jeg, at jeg skulle arbejde på en efterskole. Men nu har jeg haft eleverne i 4-6. klasse. De har så meget positiv energi. Det er fantastisk at undervise dem. Så lige nu er det min store drøm at arbejde med den aldersgruppe.

Men det kan jo nå at ændre sig igen, for jeg har mange gode oplevelser til gode endnu.

Ny læreruddannelse i Randers og Holstebro

  • Nu kan du tage dele af din læreruddannelse på en uddannelsesstation i både Randers og Holstebro.

  • De lærerstuderende får mulighed for at tage flere fag og hele deres praktik i enten Randers eller Holstebro.

  • Når du læser på en af uddannelsesstationerne, bliver du samtidig knyttet til VIAs læreruddannelse i Nørre Nissum. Enten på den netbaserede eller på den almindelige læreruddannelse.

  • Som lærerstuderende på en uddannelsesstation kan du benytte alle faciliteterne på enten Campus Holstebro eller Campus Randers. Både til gruppearbejde med studiegruppen og til at printe, kopiere og låne faglitteratur.

  • Og som lærerstuderende er du naturligvis også en del af festerne, de faglige og sociale arrangementer på Campus.