Line Krejberg Larsen

Studie: Pædagoguddannelsen

Line K Larsen

Jeg er 23 år og i gang med at læse til pædagog i VIA. Min specialisering er dagtilbudspædagogik, hvilket vil sige at jeg specialiserer mig i børn fra 0-6 år i daginstitutioner.

Jeg har valgt at læse til pædagog, fordi jeg er vild med at arbejde med mennesker - især børn.

For mig er det noget helt særligt at være vidne til et barns enorme udviklingsproces. Du er helt tæt på, når barnet lærer at gå, tale og lukke sine sko.


Når jeg er færdiguddannet, drømmer jeg om at arbejde i en vuggestue, hvor jeg for alvor kan sætte mig ind i det enkelte barns udvikling, og hvor jeg på fuld tid kan fordybe mig i pædagogikkens mange aspekter.

Det fedeste ved studielivet er alt det sociale. Jeg er med i festudvalget på campus. Det giver mig mulighed for at lære studerende fra andre uddannelser at kende. Man møder en masse dejlige mennesker - det er rigtig fedt.

Det mest overraskende ved studiet er, hvordan tiden flyver afsted. Når man starter, tænker man, at man aldrig bliver færdig, men før man har set sig om, er der gået 2 år og du er godt på vej til at være færdiguddannet.

Som pædagog vil jeg lade min og andres kreativitet inspirere mig. Jeg vil udfolde mig æstetisk, og lade min individuelle kreativitet smitte af på børnene og deres omgivelser.


Mine råd 

  • Inden du søger ind på pædagoguddannelsen er det vigtigt, at du kan se dig selv i uddannelsens to dele; den teoretiske del og den praktiske del. Du behøver ikke nødvendigvis at være lige god til begge dele, men begge to er betydningsfulde for din uddannelse. Og begge to er med til at forme os til at blive "hele" pædagoger. 
  • Vær med i udvalg - det giver dig et unikt netværk på tværs af uddannelser 


Line deler sit studieliv på Instagram

Mød hende og andre studerende på #viadk

Følg VIA på Instagram @viauniversitycollege